Speeltuinbende op twitter

 

Het allereerste bordje in Groningen

< Terug naar agenda-overzicht

Agenda

16-06-2014

Het allereerste bordje in Groningen

De Beestenborg in de stad Groningen krijgt op zaterdag 21 juni - tijdens de Landelijke Speeldag - het bordje' Hier kunnen wij GOED samen spelen'. Tussen 13.00 en 17.00 uur vindt de feestelijke opening plaats van de nieuwe speeltuin van de kinderboerderij.

De officiële openingshandeling zal worden verricht om 13.30 uur. Daarna is er alle gelegenheid om van de speeltuin gebruik te maken. Verder worden er een aantal  activiteiten georganiseerd om deze middag een extra feestelijke tint te geven.

Het thema van de speeltuin is ‘Natuurlijk spelen’. Bij natuurlijk spelen zijn er zeker ook glijbanen en schommels, maar daarnaast zijn er ook boomstammen, heuveltjes, zand en water die het spelen doen lijken op spelen in de natuur.

Verder is er ook aandacht voor hergebruik. Zo hebben alle bestaande speeltoestellen ook weer een plek gevonden in de nieuwe speeltuin.

Door de grotere opzet van de speeltuin komt er meer keus en 'de Beestenborg' hoopt dat daarmee ook oudere kinderen naar de kinderboerderij blijven komen. Daarnaast vindt men dat ook gehandicapte kinderen het leuk vinden om in de nieuwe speeltuin te komen spelen. Daarom zijn er ook speciaal een aantal speeltoestellen geplaatst die rolstoeltoegankelijk zijn.

Elckerlyc blogt