Speeltuinbende op twitter

 

De NSGK Speeltuinbende bij jou in de straat?

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

10-09-2014

De NSGK Speeltuinbende bij jou in de straat?

De NSGK Speeltuinbende bij jou in de straat?

De familie Jonkers uit Valkenswaard stelde de volgende vraag aan de Bendeleider. “De gemeente Valkenswaard gaat de speelplekken in onze buurt aanpakken. Timo kan nu niet spelen. Wij willen graag dat het speelplekje bij ons in de buurt zo wordt gemaakt dat Timo wél samen kan spelen met zijn zusje en de andere kinderen uit de buurt. Hoe kunnen we dit aanpakken? Kan de NSGK Speeltuinbende ons helpen?”

Het antwoord is vanzelfsprekend: ja! De NSGK Speeltuinbende kan op allerlei manieren helpen. We kunnen een luisterend oor bieden of gewoon eens op locatie komen kijken. Maar het is natuurlijk het beste als we ervoor kunnen zorgen dat de gemeente in zijn speelruimtebeleid ALTIJD rekening houdt met kinderen met een beperking. Dat je overal in de gemeente speelplekken vindt waar alle kinderen samen kunnen spelen.

Dus als we naar jouw gemeente komen, dan gaan we vaak eerst in gesprek met de betreffende wethouder of ambtenaar. Hoe is het gesteld met de toegankelijkheid van openbare speelplekken? Welke speelplekken kunnen worden verbeterd? Heeft de gemeente geld beschikbaar voor aanpassingen? En mag de NSGK Speeltuinbende dan komen testen en adviseren?

We gaan binnenkort dus praten in Valkenswaard. Wil je ook dat we in jouw gemeente langskomen? Laat het ons weten!

Kruiskampkwartier blogt
Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!