Speeltuinbende op twitter

 

Moby Dick bundelt ervaringen renovatie

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

05-03-2012

Moby Dick bundelt ervaringen renovatie

Moby Dick bundelt ervaringen renovatie

Hoe pak je stap voor stap de renovatie van je speeltuin aan? Speeltuinvereniging Moby Dick uit Beverwijk weet het als geen ander.  Vrijwilligster Margot Reesink nam het initiatief om de ervaringen van Moby Dick te bundelen, om zo andere speeltuinen een helpende hand te bieden

Dus we besluiten dat de speeltuin wordt aangepast voor kinderen met een beperking’, zei de voorzitter een beetje opgewekter dan ze zich voelde. Het bleef even stil. ‘Waar beginnen we?’ vroeg de altijd praktische penningmeester. ‘En wie moet het uitvoeren? Waar vind je zo’n bedrijf?’ vroeg een vrijwilliger. De voorzitter slikte en zei: ‘Dat moeten we dus uitzoeken.’ Ze hoopte dat haar stem niet had getrild”.

Met die woorden begint het draaiboek van speeltuin Moby Dick over de ervaringen met de grootscheepse renovatie in 2010. Volgens samenstelster Margot Reesink biedt  het draaiboek andere speeltuinverenigingen een helpende hand. Het draaiboek behandelt de oriëntatie-, ontwerp-, en de uitvoeringsfase van de renovatie. Daarbij wordt speciale aandacht besteed aan de bijzondere eisen en voorwaarden waarmee je te maken krijgt als je de speeltuin aanpast voor kinderen met een beperking.
Het draaiboek geeft steeds een kort overzicht van de werkzaamheden in elke fase en een lijstje met de belangrijkste tips. Bovendien zijn er een aantal voorbeelddocumenten in opgenomen .

Moby Dick was een van de eerste deelnemende speeltuinen aan Samen Spelen die door de Speeltuinbende getest werd. De traditionele speeltuin in een woonwijk in het centrum van Beverwijk werd getransformeerd tot een avontuurlijke natuurspeeltuin die goed toegankelijk is voor kinderen met een beperking.

 

Download het draaiboek hier

 

Kijk voor meer info op de website van Moby Dick

't Kreil blogt
Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!