Speeltuinbende op twitter

 

Moeder in actie

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

23-06-2016

Moeder in actie

Moeder in actie

Het is vaak geen kwestie van onwil dat speelplekken niet toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. Dus als ouders vinden dat hun kind op een plek niet kan meespelen, dan kunnen ze in actie komen. Zoals Miranda. Op de hoek van haar straat in Klazienaveen is een openbare speeltuin. Maar Daan is spastisch en rolstoelafhankelijk, en kan daar niet spelen. Zusje Esmée wel. Eigenlijk heel jammer, vindt moeder Miranda.

Gelukkig is de speeltuin aan vervanging toe. Ouders uit de buurt zoeken contact gezocht met Gemeente Emmen en krijgen iemand die over de speelplaatsen gaat op bezoek. Miranda kan daar helaas niet bij zijn, maar weet – met hulp van de Speeltuinbende – uiteindelijk een gesprek met de gemeente te regelen. “Het bleek dat ze dachten dat er vanwege Daan grote en dure aanpassingen gedaan moesten worden. Maar met bijvoorbeeld extra leuningen langs de trap van het klimtoestel zou Daan al geweldig geholpen zijn.”

Gemeenteambtenaren volgen ondertussen een workshop Samen Spelen van de Speeltuinbende. Bij een bezoek aan de speelplek komen ze met de suggestie om een extra betegeld pad naar de speelplek aan te leggen; Daan hoeft dan niet meer door het gras te rollen. Daarna gaat het helaas nog niet vanzelf: Miranda moet vaak nabellen en aangeven hoe de speelplek toegankelijker gemaakt kan worden. Maar de aanhouder wint! “Er is nu een prachtige speelplek ontstaan, met veel rubberen tegels zodat Daan met zijn rolstoel niet meer door het zand hoeft. Sinds de oplevering is het heel erg druk in de speeltuin: ouders kunnen fatsoenlijk zitten en alle kinderen kunnen overal bij.”

De Driehoek blogt
Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!