Speeltuinbende op twitter

 

OERRR-speelnatuur in Sallands erfgoed

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

25-06-2018

OERRR-speelnatuur in Sallands erfgoed

OERRR-speelnatuur in Sallands erfgoed

Glooiende weilanden, lanen van bomen en in de verte een echt Sallands Boerenerf; Erve de Pas.  Dit is de plek waar jong en oud elkaar kan ontmoeten om te spelen, wandelen en even bij te komen.

Op dinsdag 29 mei was het feest. De oude herberg met Informatieschuur, horeca en speelnatuur van OERRR werden feestelijk geopend. Dat begon met proefspelen door de schakelklas de Zonnehof uit Raalte en groep 7 van basisschool Op Weg uit Haarle.

Met veel enthousiasme kwam de schakelklas met een grote touringcar als eerste aan. Niet veel later kwam groep 7 uit Haarle op de fiets aan gesjeesd. Bendeleider Ilse van der Put had samen met de boswachter van Natuurmonumenten een paar dagen eerder al uitgelegd wat er vandaag zou gaan gebeuren.

Kennismaken, naamkaartjes maken en natuurlijk even goed lunchen met elkaar. Voor goed proefspelen heb je voldoende energie nodig. Met goed gevulde buiken, testkaarten en stiften bij de hand begaf de club zich naar de speelnatuur om te kijken of samen spelen kan.

Kritisch werden alle onderdelen uitgeprobeerd. ‘Dit pad is niet breed genoeg voor een rolstoel en er zijn brandnetels, dat is niet fijn!’ Na een kwartiertje werden de testkaarten aan de kant gelegd omdat het zand en water spel wel heel erg aantrekkelijk was. En wat is er dan leuker dan een watergevecht?! Met natte kleren, zand in oren en een glimlach van oor tot oor gingen de leerlingen weer naar huis.
Conclusie: boswachters, als jullie de brandnetels snoeien, kun je hier heerlijk samen spelen!

De Speelkraam blogt

Speeltuin de Speelkraam is een geweldige verrassing. Waar eerst een kale vlakte was is nu een avontuurlijke speelplek! De Speelkraam is helemaal nieuw. Het is een natuurspeelplek die en natuurlijke speelaanleidingen en meer traditionele speeltoestellen biedt. De Speelkraam biedt speelplezier voor alle kinderen.  De speeltuin is op 22 juli officieus geopend. Het wachten is nog op het invalidentoilet. Zodra dat klaar is (medio oktober) vindt de onthulling van het Speeltuinbendebordje plaats en kunnen ook in Purmerend alle kinderen samen spelen!

Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!