Speeltuinbende op twitter

 

Overval op de Julianatoren

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

27-05-2015

Overval op de Julianatoren

Overval op de Julianatoren

Met een bende van ruim 60 kinderen met én zonder handicap en hun ouders stond de Speeltuinbende zondag 17 mei ’s ochtends om 10 uur voor de deuren van pretpark Julianatoren in Apeldoorn. Gewapend met testbordjes, knalrode Speeltuinbende T-shirts, testformulieren, spandoeken en vooral veel enthousiasme werd de Julianatoren overvallen.

Een Speeltuinbende Overval is een onverwachte test van een speelplek. De bendeleden mochten pas op de dag zelf vertellen welk park het doelwit was van de Speeltuinbende Overval. Dat was nog best moeilijk, maar het is gelukt. Bendeleden kunnen echt wel een geheimpje bewaren!

Geheim
Dat de overval goed geheim was gehouden tot op het laatste moment, werd direct al duidelijk bij de betreding van het pretpark. De baliemedewerker heette ons vriendelijk welkom, maar pakte direct de portofoon erbij om alle collega’s op de hoogte te stellen. Ze krijgen tenslotte niet dagelijks te maken met zo’n grote groep mensen waarvan een deel rolstoelafhankelijk is.

Binnen no time verspreidden de rode T-shirts zich over het park om de testformulieren in te vullen. Alles werd getest: toegang tot attracties, veiligheid, klantvriendelijkheid van het personeel en toiletvoorzieningen. Tussendoor werd er een bende-vergadering ingelast waaruit al snel bleek dat iedereen over het algemeen enthousiast was over de Julianatoren. Aan het eind van de test hebben de bendeleden gezamenlijk de testkaart ingevuld.

Het oordeel
De Julianatoren scoort goed (groene bordjes) op klantvriendelijkheid en het diverse aanbod van attracties. Verbeterpunten (rode bordjes) zijn er ook geconstateerd. Zo is de mogelijkheid om grotere kinderen liggend te verschonen nog niet toereikend, is een aantal attracties alleen via een trap bereikbaar en geeft de website onvoldoende informatie over toegankelijkheid.

Bendeleider Ilse van der Put kon aan het eind van de test met een trots gevoel het testrapport overhandigen aan een directeur van het park. Hier werd uiterst sportief op gereageerd en de Julianatoren liet blijken blij te zijn met de komst van de NSGK Speeltuinbende. Het pretpark nodigde de bende zelfs uit om volgend jaar terug te komen. Uiteraard met het doel om te laten zien dat de Julianatoren aan de tips heeft gewerkt en de toegankelijkheid van het park heeft verbeterd.

Voor de tweede keer
De overval op de Julianatoren was de tweede overval in de geschiedenis van de NSGK Speeltuinbende. Vorig jaar was attractiepark Toverland het doelwit. De NSGK Speeltuinbende Overval is in het leven geroepen om haar bendeleden een leuke dag te bieden en voor het geven van zinvolle feedback aan de onderneming waar de overval plaatsvindt. Na afloop van de test ontvangt de ‘speelplek’ op de dag zelf een eerste versie van een rapport in de vorm van een testkaart. Een aantal dagen later kan het een uitgebreidere versie verwachten met alle bevindingen die tijdens de test zijn gedaan. Daarnaast worden er ook aanbevelingen gedaan waardoor een organisatie zich toegankelijker én beter bespeelbaar kan maken voor een breder publiek.

Zondag 27 september organiseren we weer een overval. Dit keer ergens in het noorden van Nederland... Wil je daar bij zijn? Hou deze nieuwsbrief en onze sociale media in de gaten en geef je op zodra het kan.

Philipsdorp blogt
Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!