Speeltuinbende op twitter

 

Samen Spelen levert eerste toegankelijke speeltuin op

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

18-06-2011

Samen Spelen levert eerste toegankelijke speeltuin op

Samen Spelen levert eerste toegankelijke speeltuin op
Speeltuin Moby Dick in Beverwijk was moeilijk toegankelijk voor kinderen met een handicap. Dat was vorig jaar het oordeel van de Speeltuinbende, het NSGK- kindertestteam van kinderen met én zonder handicap. Moby Dick ging met de uitslag van de test aan de slag, met een ingrijpende verbouwing tot gevolg. Op zaterdag 18 juni opende de speeltuin voor het eerst haar gerenoveerde deuren. En wat vond de Speeltuinbende ervan?

De kinderen van de Speeltuinbende bekeken de gerenoveerde speeltuin met een kritische blik. Lotte (8 jaar) is spastisch en kan daardoor alleen lopen met een loopkar. Lotte was dolblij dat Moby Dick een verhard pad had aangelegd, waardoor ze zich nu als een speer door de hele speeltuin kon bewegen. En de 4 jarige Luna vermaakte zich zichtbaar in de zandbak, die speciaal toegankelijk is gemaakt voor kinderen in een rolstoel. Ook Sander, die sinds zijn geboorte blind is, was dankbaar voor de vele leuningen en handvaten die de speeltuin bij de speeltoestellen heeft aangebracht, zodat hij zich makkelijker kan bewegen.

Het oordeel van de Speeltuinbende was dan ook unaniem. In deze speeltuin kunnen kinderen met én zonder handicap fijn spelen. Met trots overhandigden de kinderen het "Hier kunnen wij GOED samen spelen" bord aan Moby Dick.

Moby Dick
Moby Dick is de eerste speeltuin die binnen het NSGK-project Samen Spelen wordt opgeleverd. “Moby Dick was een leuke, maar traditionele buurtspeeltuin”, vertelt secretaris Margot Reesink. “Maar gehandicapte kinderen konden er niet goed terecht. Totdat we in aanraking kwamen met de Speeltuinbende. Dankzij NSGK en de Speeltuinbende hebben we echt richting kunnen geven aan de renovatie. Zij hebben ons zeer waardevolle inzichten verschaft over het toegankelijk maken van onze speeltuin. We hopen dat we nu meer kinderen met een beperking in onze speeltuin gaan zien. Ons nieuwe motto is immers: Moby Dick = álle kinderen spelen!”

De Speeltuinbende is trots op Moby Dick en hoopt dat veel speeltuinen het voorbeeld van de speeltuin uit Beverwijk zullen volgen. Bekijk de foto's van de opening.

't Kreil blogt
Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!