Speeltuinbende op twitter

 

Speelgeluk bij Klavertje 4

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

07-09-2014

Speelgeluk bij Klavertje 4

Speelgeluk bij Klavertje 4

Hubertus, de penningmeester van speeltuin Klavertje 4 in Schimmert, was op weg naar huis toen er een moeder samen met haar gehandicapte zoon in de speeltuin kwamen spelen. Omdat Klavertje 4 een ambassadeurspeeltuin van de Speeltuinbende is, zijn er veel leuke dingen te doen voor kinderen met een beperking. Hubertus heeft moeder en zoon de speeltuin rondgeleid en precies laten zien wat het kind allemaal zou kunnen doen.

Ze hebben zelfs de draaimolen met fietsjes ter plekke zo aangepast, met een handdoek en een klem, dat het jongetje erop kon fietsen. Zonder hulp was dat niet gelukt. Hubertus denkt dat als je mensen laat zien hoe kinderen kunnen spelen, er misschien wel 60% meer gespeeld kan worden dan zonder demonstratie. Een goede tip voor beheerders van alle speeltuinen, vinden wij!

Samenspeeldag
Nu heeft het bestuur van Klavertje 4, onder leiding van de penningmeester, het idee opgevat om een samenspeeldag te organiseren, in samenwerking met de kinderen van de school in de buurt. De kinderen uit de buurt kunnen op die dag andere kinderen laten zien hoe ze goed samen kunnen spelen met en zonder beperking. Als je elkaar maar een beetje helpt. Hubertus denkt dat het beste is als kinderen elkaar helpen bij het samen spelen, dat speelt beter dan als volwassenen kinderen gaan helpen.

De Speeltuinbende vindt dat een geweldig idee. Wij zullen het jullie zeker laten weten wanneer de dag plaatsvindt, zodat we met zijn allen  lekker samen kunnen gaan spelen in Klavertje 4. Want dan komen wij zelf natuurlijk ook lekker spelen!

't Kreil blogt
Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!