Speeltuinbende op twitter

 

Speeltuinbende test manege De Hoekse Gang

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

07-12-2016

Speeltuinbende test manege De Hoekse Gang

Speeltuinbende test manege De Hoekse Gang

De Speeltuinbende heeft op zaterdag 19 november voor het eerst in haar bestaan een manege getest, De Hoekse Gang in Bergambacht. Hoe dat zo gekomen is?

Een test van de Speeltuinbende als prijs
Manege de Hoekse gang heeft op 9 september 2016 tijdens de Ondernemersdag van de FNRS (Federatie voor Nederlandse Ruitersportcentra)  meegedaan aan een prijsvraag van NSGK én de eerste prijs gewonnen! En die prijs was “een test van de Speeltuinbende”. De eerste reactie van de manege was “Super leuk, maar wij zijn geen speeltuin?” Gelukkig was dat voor de Speeluinbende geen bezwaar en voor de manege ook niet. Immers, Manege De Hoekse Gang wil dat alle kinderen, mét en zonder handicap samen paard rijden, spelen  en plezier beleven. Laat dat nou net ook de wens van de Speeltuinbende zijn ;-)

Hulp van de community
De bendeleider van de Speeltuinbende wist eigenlijk ook niet goed hoe je een manege test op “samen spelen”.  Maar, de Speeltuinbende community wist dat wel! Via Facebook en mail kwamen allerlei tips binnen over wat een samenspeelmanege is en waar je bij een test op moet letten. De bendeleider heeft alles verzameld en er een Manege-testkaart van gemaakt!

De Speeltuinbendetest
Op zaterdag 19 november om 11 uur stonden 6 kinderen en vijf volwassenen plus bendeleider Ilse en helper Helen te trappelen van ongeduld om de manege te gaan testen. Een manege kun je natuurlijk niet testen zoals een speeltuin. Vrij rondrennen gaat niet. Onder leiding van Natasha van De Hoekse Gang zijn we door de hele manege getrokken. Eerst de speelplek van de woning, daarna de stallen, zadelkamer, de kantine en na de lunch het paardrijden en tot slot het knutselen en de WP (WerkPlek)!

Rondleiding
Het was fijn dat Natasha ons rondleidde, als je de manege niet (goed) kent is het best zoeken waar alles is. Hoogtepunt van de middag was het paardrijden. Alle kinderen van de Speeltuinbende inclusief een moeder en de bendeleider hebben paardgereden. Voor sommige kinderen was het de allereerste keer dat ze paardreden. Als je nog nooit op een paard hebt gezeten is zo’n eerste keer heel spannend. De sfeer bij de Hoekse gang is rustig, de begeleiders zijn positief en geven kinderen het vertrouwen dat ze het kunnen en, heel belangrijk, de paarden zijn heel goed getraind. Dit alles maakte dat alle kinderen het gewoon durfden en er eigenlijk niet meer mee op wilden houden…

Testkaarten
Na het rijden hebben we tijdens het knutselen alle bevindingen verzameld op de twee testkaarten, de Speeltuinbende-testkaart en de Manege-testkaart. Belangrijkste tips van de bendeleden; zorg dat iedereen in de kantine kan komen en zorg voor een heldere bewegwijzering. Alle bendeleden waren het er unaniem over eens: Manege de Hoeksegang is een echte samenspeelmanege! We willen wel vaker een manege testen, we weten nu hoe het moet ;-)

De Driehoek blogt
Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!