Speeltuinbende op twitter

 

Speeltuinbende verwelkomt 100ste lid

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

22-09-2011

Speeltuinbende verwelkomt 100ste lid

Speeltuinbende verwelkomt 100ste lid

Veel speelplaatsen in Nederland zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. Om daar verandering in te brengen richtte NSGK in 2010 de Speeltuinbende op. Inmiddels heeft de bende al meer dan 100 leden!

De Speeltuinbende is een testteam van kinderen met én zonder handicap. In de 'bendebus' trekken zij het het land door om speeltuinen door het hele land te testen op bespeelbaarheid en toegankelijkheid voor kinderen met een handicap.  Kunnen zij over de loopbrug en in het speelhuisje? En is het speeltuingebouw bereikbaar? En is er ook een gehandicaptentoilet? Ook de ouders geven hun oordeel. De speeltuinvereniging zal uiteindelijk met de uitslag van de test aan de slag te gaan om de speeltuin voor iedereen toegankelijk te maken.

100ste lid
Afgelopen week werd de 10-jarige Wenzel uit Hulst verrast door de Speeltuinbende. Als 100ste lid kreeg hij een mooie bos bloemen en een heuze medaille uitgereikt. Wenzel heeft een motorische beperking, maar dat weerhoudt hem er niet van om te spelen. Hij is er dol op! Wenzel kijkt dan ook erg uit naar alle speeltuinen die hij de komende tijd samen met de andere kinderen onder de loep mag nemen.

Ook lid worden van de Speeltuinbende? Meld je nu aan!

De Speelkraam blogt

Speeltuin de Speelkraam is een geweldige verrassing. Waar eerst een kale vlakte was is nu een avontuurlijke speelplek! De Speelkraam is helemaal nieuw. Het is een natuurspeelplek die en natuurlijke speelaanleidingen en meer traditionele speeltoestellen biedt. De Speelkraam biedt speelplezier voor alle kinderen.  De speeltuin is op 22 juli officieus geopend. Het wachten is nog op het invalidentoilet. Zodra dat klaar is (medio oktober) vindt de onthulling van het Speeltuinbendebordje plaats en kunnen ook in Purmerend alle kinderen samen spelen!

Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!