Speeltuinbende op twitter

 

Speeltuinbendetestkoekjesrecept

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

20-12-2017

Speeltuinbendetestkoekjesrecept

Speeltuinbendetestkoekjesrecept

Hallo lieve bendeleden!

Het is bijna kerst. En Buzzy hier doet niets liever dan snoepen uit de kerstboom en testen! Wij gingen daarom speciaal voor jullie de keuken in om de enige echte Speeltuinbendetestkoekjes te bakken. 

Ingredienten
Deeg
1 ei
150 gram boter
100 gram basterdsuiker
200 gram bloem

Glazuur
1 bus poedersuiker
 rode kleurstof; alternatief is bieten- of frambozensap
groene kleurstof; alternief is spinaziesap
water

Keukenspullen

Keukenmachine
Deegroller
Ronde vorm
3 bakjes
Mesje
Bakbapier

Bereiding
1. Splits het ei en gebruik alleen de eidooier. Meng alle ingredienten voor het deeg in de keukenmachine. Doe dit net zolang totdat het deeg een korrelige structuur heeft. Kneed met koele handen tot een samenhangend deeg. Rol tot een bal, verpak in vershoudfolie en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Verwarm de oven voor op 175 'C. Strooi wat bloem over het werkblad en rol het deeg uit tot een lap van 40 x 40 cm en 3-4 mm dik. Buzzy vond het trouwens prettiger om per testkoekje te werken in plaats van een grote lap te maken. Bij deze manier pak je een klein beetje deeg en rol uit tot een lapje van 3-4 mm dik. Met behulp van een ronde vorm en een mesje kun je de vorm van het Speeltuindetestbordje uit het deeg halen. Kneed van het restdeeg een nieuwe bal en rol opnieuw uit. Net zolang totdat je heel veel Speeltuinbendetestkoekjes hebt en het deeg op is! Leg al je koekjes op een bakplaat (of 2) met genoeg afstand van elkaar. Oh en vergeet niet bovenaan het koekje een gaatje te prikken!

3. Plaats de koekjes in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten lichtbruin. Neem ze van de bakplaat en laat afkoelen. Tijdens het bakken ga je verder met stap 4. 

4. Neem 3 kommetjes en strooi in elk kommetje poedersuiker en voeg water toe. Roer tot een glad mengsel. Wanneer het mengsel te waterig is voeg dan meer poedersuiker toe. Te dik, voeg meer water toe. Voor de Speeltuinbendetestkoekjes hebben we natuurlijk niet alleen maar wit glazuur nodig, maar ook rood en groen! Voeg daarom aan een bakje rode kleurstof of bietensap toe. Voeg zoveel toe totdat je een mooie kleur rood krijgt. Doe hetzelfde voor groen.

5. Zijn je koekjes lichtbruin en goed afgekoeld? Dan is het tijd voor wat precisie werk. Maark van een stukje bakpapier een spuitzakje en vul met glazuur. Maak eerst een groene of rode cirkel van glazuur en vul op. Zie voorbeeldrecept. Om het rode of groene hart maak je een witte rand. Bij het groene koekje maak je natuurlijk een lachend gezichtje en bij het rode een sippe. Nu is het wachten geblazen. 

6. Is je glazuur goed uitgehard? Dan komen we bij de laatste stap. Pak een stukje touw, wol of draad en rijg dit door het gaatje van het Speeltuinbendetestkoekje. Samen kun je de testkoekjes in de kerstboom hangen. Ideaal om van te snoepen en te testen! 

Vrolijk testfeest allemaal!!
 

 

Kloosterplantsoen blogt
Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!