Speeltuinbende op twitter

 

Spelen is beleven

< Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws

27-06-2018

Spelen is beleven

Spelen is beleven

Onder de rook van Rotjeknor, langs de dijk, ligt een prachtige boerderij. De belevenisboerderij Schieveen. Tussen de schapen, paarden en kippen kun je ook ravotten in de speelnatuur van OERRR.

Op dinsdag 15 mei kwam de Speeltuinbende op uitnodiging van de gemeente Rotterdam langs om goed te kijken of samen spelen mogelijk is. De bende bestond uit twee schoolklassen; klas rood van mytylschool De Brug uit Rotterdam en groep 7 van de CBS Prins Willem Alexander uit Berkel en Rodenrijs. 
Maar voordat de leerlingen aan het spelen konden was het eerst de beurt aan de ambtenaren.  Want hoe werkt dat samen spelen eigenlijk?

Leren en observeren
Ilse en Elky gingen in de ochtend met de ambtenaren aan de slag. Theorie en spelopdrachten werden gecombineerd om kwartjes te laten vallen. Met het geleerde nog vers in het geheugen konden de ambtenaren toen de kinderen kwamen goed observeren. Hoe ontstaat samen spelen? Wat zie je gebeuren? Wat valt op?

Samen spelen in de praktijk
Brenda had in tussentijd de kinderen in groepen verdeeld en de opdrachten toegelicht. En hup daar gingen ze. Vissen vangen, slootje springen, kippen voeren en schapen knuffelen. Mais poffen en paardrijden onder begeleiding van boer Martin. Maakte het speelfeest compleet. De kinderen praatte na tijdens een gezamenlijke lunch. Maar eigenlijk was het allemaal piekfijn in orde. Boer Martin kon met trots de testkaart ontvangen.

Ontwerpen met frisse blik
De ambtenaren waren onder de indruk van de zorgzaamheid. Het zien van samen spelen bracht ze ook op ideeën voor nieuwe ontwerpen. Je weet beter waar je op moeten letten en wat de mogelijkheden zijn. Met al deze ervaringen, beelden en ideeën gingen we samen naar de ontwerptafel om toekomstige samenspeelplekjes in Rotterdam uit te tekenen. Plekken waar in de toekomst nog meer Rotterdammers samen kunnen komen om te spelen en te ontmoeten.

Badhoevedorp blogt
Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!