Hoe pas ik mijn speeltuin aan?

Inleiding: 

Wilt u dat kinderen met een beperking ook in uw speeltuin kunnen spelen? Kan de speeltuin worden verbeterd zodat deze kinderen er ook terecht kunnen? Op deze website laten we graag zien hoe u dat kunt aanpakken.

Er zijn verschillende mogelijkheden en we zetten ze graag op een rij:

  1. In de periode 2010 tot 2012 kunnen 25 speeltuinen deelnemen aan het NSGK-project Samen Spelen. De Speeltuinbende test de deelnemende speeltuinen en brengt de (on)toegankelijkheid in kaart. Daarnaast worden kennis en middelen aangereikt om er iets aan te doen. Met financiële ondersteuning en intensieve begeleiding zal het projectteam van Samen Spelen de speeltuinverenigingen bijstaan in de renovatie van hun speelplaats. Inmiddels doen er 25 speeltuinen mee aan Samen Spelen en is deelname helaas niet meer mogelijk. Onderstaand vind u alternatieve mogelijkheden.
  2. U kunt zelf uw speeltuin toetsen aan de hand van het Wenkenblad.
  3. Wilt u meer gerichte informatie over de oriëntatie-, ontwerp-, en uitvoeringsfase van een renovatie? En wilt u weten met welke eisen u te maken krijgt bij het toegankelijk maken van een speeltuin? Download dan het draaiboek van de renovatie van Speeltuin Moby Dick, een van de deelnemende speeltuinen aan Samen Spelen. Ook kan het stappenplan van de NUSO (koepelorganisatie speeltuinverenigingen) voor het opzetten en-of renoveren van een speeltuin u wellicht op weg helpen.
  4. Bekijk het overzicht op deze website van experts op het gebied van spelen met een beperking, fabrikanten van geschikte speeltoestellen en speeltuinontwerpers.
  5. De renovatie van een speeltuin en de aanschaf van speeltoestellen kost natuurlijk geld.
    Fondsen zoals NSGK kunnen u daarbij helpen. Op de pagina fondsenwerving leest u meer daarover. Of ga direct naar het online aanvraagformulier op de website van NSGK.