Inspiratie opdoen

Inleiding: 

Aan de hand van praktische voorbeelden van onze ambassadeurspeeltuinen laten we graag zien dat het helemaal niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn om een speeltuin toegankelijk te maken voor kinderen met een handicap. Laat hun kennis en ervaring u inspireren!

Bekijk de beelden van deelnemende speeltuinen en zie hoe zij hun speeltuin hebben aangepast. Op deze pagina kunt u ook inspiratiebeelden bekijken van toegankelijke speeltoestellen. Via hun blogs delen onze speeltuinambassadeurs hun kennis, ervaring en laatste nieuwtjes.

 

Moby Dick

Natuurspeeltuin Moby Dick uit Beverwijk was de eerste speeltuin die zich aanmeldde bij Samen Spelen. In 2010 ging de speeltuin op de schop en begin 2011 opende de speeltuin haar gerenoveerde deuren. In onderstaand visueel overzicht enkele voorbeelden van hoe Moby Dick haar toegankelijkheid verbeterd heeft.

Foto 1. Zelfs een heuvel kun je met een rollator beklimmen. Als er maar een pad ligt.

Foto 2 en 3. Handgrepen, die net voor dat extra beetje steun en grip zorgen.

 

 

Foto 4. Soms zijn richels heel handig om ervoor te zorgen dat een rolstoel of rollator niet van de heuvel afrijdt.

Foto 5. Opstapjes kunnen heel speels en natuurlijk zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een stamboompje.

Foto 6. Eenvoudig en goedkoop: rubberen matten in het zand, zodat je met je rolstoel/rollator toch bij de schommel of hangmat kunt.

 

Inspiratiebeelden

Speeltuinverenigingen en ontwerpers in binnen- en buitenland hebben al inspirerende ideeën gehad voor speeltuinen om samen spelen mogelijk te maken voor kinderen met en zonder een beperking.

> Bekijk de inspiratiebeelden