Bob

Inleiding: 

Naam: 
Bob
Leeftijd:Ik ben nu nog 8 jaar, maar volgende maand ben ik jarig!
Woonplaats: Zoetermeer
Samen met: Mijn vader en moeder, 2 broers van 12 en 13 jaar, 2 honden en 3 katten. Ken je de Speeltuinbende al lang?

Ik was op de supportbeurs en daar zag ik de Speeltuinbende en toen ben ik lid geworden.Op welke school zit je?

Ik zit in groep 6, op de school in mijn eigen buurt. Ik heb een juf én een meester. Mijn school is nieuw en  aan de voorkant en de achterkant kun je spelen. Achter is een soort natuurspeelplaats en voor een groot grasveld, maar daar mogen we nu niet meer spelen omdat daar een park enzo komt. Mijn school zit een beetje raar in elkaar. De uitgang is op de 1e verdieping; je moet dan met een trap met leuning of met een trap zonder leuning of langs een steile helling naar beneden. Ik kan die steile helling nu helemaal alleen af, maar vroeger moest de juf mij  helpen. En binnen is een lift, die ik mag gebruiken als ik met de rolstoel ben. Dat vinden vooral de kinderen in mijn klas, die met mij mee mogen, leuk. Ze vinden het ook leuk om mijn rolstoel te duwen.

Waar ben je goed in?
Ik ben goed in rekenen. Ik kan delen, de tafels, afronden en schatten.

Wat is je favoriete vak?

Mijn leukste vak ik Engels.

Wat is je beperking?

Ik heb een handicap, maar kan toch nog lopen. Je zou dus denken dat een speeltuin goed te doen is voor mij. Maar dit is niet zo. Ik loop niet zo heel stevig en ik kan dan ook niet klimmen en rennen. Een zandbak is leuk maar mijn spalken lopen dan vol. Die moeten dan uit- en leeggeklopt worden anders krijg ik blaren. Ook dingen met richels zijn best moeilijk. En ik ben best een beetje zwaar en dan helpt het niet dat ik verminderde handkracht heb. Moet je nagaan waar je tegenaan loopt als je rolstoel gebonden bent!!

Is een “speeltuin” dan wel zo’n leuke plek?

Daarom ben ik lid geworden van de Speeltuinbende, ik wil graag aan speeltuinen laten zien dat dat niet altijd zo is. Zeker niet als ze geen aangepaste materialen of toiletten hebben! Bijvoorbeeld de twee speeltuintjes in mijn buurt; in de blauwe speeltuin kan ik niet veel doen, dat is saai. De gele is wel leuk.

Wat vind je leuk aan jezelf/wat niet?

Dat ik meestal blij ben. Niet zo leuk is dat ik een ‘dikke pens’ heb.

Wat speel je het liefst?
Voor ons huis op  twee grote grasvelden en ik speel graag met mijn vriend Cedric, buiten of met Knex. Vooral fantasiespel vind ik tof!  TV kijken vind ik ook leuk; mad busters en Mr. Bean.Wat zou je nog willen uitproberen op speelgebied?

Een klimparcours voor rolstoelers.

Waar word je blij van?

Ik word blij van eten. Mijn moeder kan heel lekker koken en ik heb een favoriet restaurant, met heel lekkere toetjes. Jammer dat ze mijn favoriete gevulde pannenkoek niet meer hebben. Ik lust ook alles behalve asperges, warme tomaat en feta. Samen met mama let ik op dat ik niet te veel eet. En ik word ook blij van samen spelen.Waar ben je trots op?
Mijn 3 zwemdiploma’s, mijn drie-wiel-ligfiets en dat ik in mijn klasse, kampioen ben bij judo.

Doe je aan sport?

Ja ik doe aan judo, ik ben bij oranje. En ik ben lid van een schietvereniging en fit kids doe ik om sterk te worden.

Wat wil je later worden?

Uitvinder, iets slims voor gehandicapte kinderen uitvinden.

Zo! Nu weten jullie een heleboel van mij. Op de foto zie je mij als judo kampioen!