Silas

Inleiding: 

Naam: Silas van der Put
Leeftijd: 6 jaar

Hoe lang zit je bij de Speeltuinbende?
Al 3,5 jaar. Tante Ilse nam mij al snel mee.

Wat is er zo leuk aan de Speeltuinbende?
Als we gaan glijbaantesten. Dan kijken we of hij hard of zacht gaat. Ik roets er altijd heel hard vanaf. Dat vind ik het leukste. En bochten maken. Als er bij de glijbaan stangen zijn dan zet ik mij daar aan af en dan ga ik extra hard.

Hoe is het om met de andere bendeleden te spelen?
Leuk. Ik heb ook een vriendje. Hij heet Koen en zit in een rolstoel. Ik vind het heel leuk dat ik mag meedoen met alle kinderen terwijl ik geen handicap heb. En ze kunnen heel goed spelen hoor!

Wat spelen jullie dan?
Met Koen heb ik wel eens rolstoelbasketbal gedaan. Je moet dan in een rolstoel want anders is het niet eerlijk. En weetje wat ook niet eerlijk is; iedereen heeft een motor maar Koen heeft geen motor op zijn rolstoel!

Op welke school zit je?
Ik zit op het Karregat in groep 3. Elke klas heeft een naam; ik zit in de zeepaardjesklas. We hebben twee pauzes, een korte en een lange. In de lange gaan we buitenspelen op het plein. We hebben heel veel plek. Dan spelen we tikkertje of doen iets in de speeltuin. 

Hoe ziet je favoriete dag eruit?
Dat weet ik niet. Ik hou van zwemmen. Dan ga ik van de glijbaan en de wildwaterbaan.

Wat wil je later worden?
Glijbanentester. Tante Ilse doet dat ook. 

Waar ben je trots op?
Op mijn gouden medaille met judo! Met judo moet je verdedigen.  Met judo doen we ook ‘appel-peer-banaan’.  Dan liggen er hele grote blauwe dikke matten. Elke mat is appel, peer of banaan. Als de meester dan ‘appel’ roept dan moet je daarheen. Als je verkeert staat dan ben je af. En ik kan ook tot zes tellen in het Japans!

Waar word je blij van?
Als ik een cadeautje krijg, iets van Lego. Daar ga ik dan mee bouwen. Ik bouw iets na of ik verzin zelf iets. Nu ben ik Wall-E uit de film aan het  maken. Als ik zelf iets verzin dan ga ik eerst iets bedenken en dan bouwen. Het liefst bouw ik dan auto’s of andere dingen die kunnen rijden op banden. Daarna ga ik ermee spelen. En als er een vriendje komt dan mag hij meespelen of gaan we iets nieuws bouwen. 

Wat is je favoriete buitenspeelplek?
Ik heb een eigen geheime hut in het park. Je hebt dan eerst een kleine struik, dan een grote en ik heb daarna een gangetje ontdekt en daar is het. Dat is bij mij in de buurt in Eindhoven.

Speel je daar dan met kinderen uit de buurt?
Met de kinderen uit de buurt ga ik voetballen of door bladeren rennen of Pokémonkaartjes ruilen. Want het is leuk om te ruilen. En ik raas ook door de bladeren met de fiets. Dan ga je eerst heel hard maar op het eind steeds zachter. Er heel hard doorheen rennen is ook leuk.

Heb je nog een tip voor andere Stoere Spelers?
Je moet gewoon fijn samen spelen. Als iemand niet mag meedoen dan wordt hij daar verdrietig van.