Tim

Inleiding: 

​Naam: Tim van der Hout
Leeftijd: 11 jaar
Woonplaats: Dordrecht

Met wie woon je samen?
Met mama en mijn zus Zita van 13.

Wat is je beperking?
Ik ben aan mijn hart geopereerd, 4 keer. Ik heb Tetralogie van Fallot. Bij de tweede operatie kreeg ik een herseninfarct.

Heb je hier last van met spelen?
Nee, nee.

Wat speel je het liefst?
Met auto’s! Auto’s, auto’s. Alles is leuk aan auto’s. Ik zet ze op een rij of speel met auto’s op het autokleed. Hiermee speel ik altijd alleen. Ik hou ook van buitenspelen!

Heb je een favoriet buitenspel?
Auto’s kijken! Ik sta dan altijd op de hoek van de straat en dan kijk ik naar de kentekenplaten. Groene zijn het mooist want dat is mijn lievelingskleur. Na het eten ga ik basketballen op een speelplek bij ons achter. Mijn moeder is dan de pineut. Ik win altijd.

Hoe ben je bij de Speeltuinbende beland?
Er was een test geloof ik bij het Wantijpark 4 of 5 jaar geleden. Ik kreeg toen ook het t-shirt. Maar deze pas ik niet meer.

Als je naar de speeltuin gaat, wat doe je dan het liefst?
Bij speeltuin Victorie is er een groot luchtkussen. Dan zit ik alleen maar daar in. Bij Oosterkwartier ga ik meer klimmen en rennen. Met toestellen dan doet mijn zus Zita het eerst vaak voor en dan probeer ik het daarna. Ik wil het altijd eerst even zien. Klimmen en rennen vinden we allebei leuk. Zij kan de handstand en ik doe de koprol.

Op welke school zit je?
Op de Kiem in groep Kastanje. Ik zit met 8 kinderen in de klas.

Wat doe je graag op school?
Gymmen en voetballen in de pauze. Het liefst zou ik dat alleen maar doen. Alles wat met een bal is vind ik leuk.

Hoe ziet je dag er meestal uit?
Ik sta op om 7:00 uur. Ik eet een boterham met hagelslag en kleed me aan. Dan ga ik naar school tot 15:00. Als ik thuis kom ga ik eerst auto’s kijken op de hoek van de straat. Totdat mama roept “eten”! Dan ga ik eten. Na het eten ga ik nog basketballen en daarna douchen. Voordat ik naar bed ga drink ik thee en kijk ik GTST.

Wat is je lievelingseten?
Pannenkoeken!

Wat wil je later worden?
Brandweerman want ik wil blussen. O, nee. Buschauffeur. Ik wil iedereen thuisbrengen. Ik wil jou ook thuisbrengen. Voor mijn verjaardag wilde ik ook een bus. Gewoon een grote normale. Een echte.

Heb je nog tips voor andere stoere spelers?
Blijf veel spelen, klimmen en ballen.