Yrsa

Inleiding: 

Er is weer een Stoere Speler! Deze keer Yrsa uit Maasdam. Yrsa is een opgewekte meid van 14 jaar en gaat overdag naar dagcentrum de Symfonie in Oud-Beijerland.

Yrsa wil heel graag zoveel mogelijk zelf doen, maar is vaak  afhankelijk van mensen om haar  heen of van hulpmiddelen om te kunnen bewegen en spelen. Yrsa kan niet niet praten. Maar deze dappere dame kan met haar spraakcomputer echt wel laten weten of ze iets leuk vindt!
Yrsa houd van alle soorten muziek; ook keiharde rock. En ze kijkt graag films. Haar favoriete film is De plaaggeest van Bassie & Adriaan. 
Verder vindt ze het heel tof om te chillen met haar vriendinnen, is ze dol op stoeien met mama op de bank en kan ze heel goed verven met haar voeten (in de tillift)…Moet je ook eens proberen! Bij gym is ze een kei met de ballenschieter met eenknopsbediening. Yrsa kan heel goed tegen haar verlies. Haar motto is ‘meedoen is belangrijker dan winnen’!  Yrsa maakt ook heel graag geintjes.

Yrsa is ambassadeur van ‘ik ga EMB’ (elke mogelijkheid benutten), een digitale ontmoetingslplek voor jongeren met een beperking. Bezoek deze site maar eens: www.ikgaemb.nl Hier laat Yrsa middels filmpjes en foto’s zien dat je ondanks fysieke beperkingen toch actief kunt meedoen en samen plezier kunt beleven.

Yrsa is lid geworden van de Speeltuinbende omdat ze heel graag  mee wil spelen, samen met andere kinderen/jongeren (met of zonder beperking). Ze wil echt actief mee doen en niet alleen maar bewogen worden. In haar buurt zijn maar beperkte speelmogelijkheden voor jongeren met een beperking. Haar moeder probeert op allerlei manieren hier iets aan te doen, maar ik haar eentje is dat best lastig.  Misschien kan de Speeltuinbende wel helpen? Yrza heeft een kei tof mail adres, dat begint met ‘buzzie’. Speeltuinbendes Buzzy is best een beetje jaloers!