De Wolkenrijders

Inleiding: 

Ontwerpbureau De Wolkenrijders is gespecialiseerd in ontwerpen voor het spelende kind

De visie
De Wolkenrijders denkt niet in klassieke speelfuncties (zoals wip, schommel, klimrek), maar in ervaringen die kinderen willen opdoen, zoals verbazen, ontdekken, proberen, herhalen, ontmoeten, uitdagen en slagen. Het ontwerpbureau kiest bewust voor zo weinig mogelijk ‘aangepaste’ speeltoestellen met klassieke spelfuncties (zoals bijvoorbeeld een rolstoelschommel). Het kiest voor een combinatie van inrichting, spelobjecten en speelaanleidingen die kinderen ruimte geven voor het vormen van hun eigen spel. De objecten bieden een diversiteit van speelmogelijkheden. Want ook de mogelijkheden en interesses van kinderen, van alle kinderen, zijn heel divers.

Het aanbod
Het product van De Wolkenrijders varieert van speelplaatsen en speeltoestellen tot gezelschapsspellen. Altijd staat het speelse gedrag centraal: het ontwerp moet verleiden tot ontdekken, ervaren, ontmoeten, spelen. Het bureau ontwerpt waar kinderen met verschillende mogelijkheden, samen en ieder op zijn of haar eigen niveau, een speelervaring kunnen beleven die past bij hun behoeften en interesses. Ontwerper Mathieu Gielen is als universitair docent aan de TU Delft betrokken geweest bij een groot aantal ontwerpprojecten voor kinderen met diverse mogelijkheden.

Enkele voorbeelden

  • Speelobjecten voor in het (revalidatie)zwembad, speelplaatsinrichtingen voor Stichting Bio-Kinderrevalidatie en het Bio-Vakantieoord
  • Multi-sensorische water- en grindspeeltafel voor een school-buurtspeelplein

Adres

Schiekade 189
3013 BR Rotterdam
Telefoon (010) 414 42 14
Mobiel 06 - 44 49 09 48
E-mail mathieu@wolkenrijders.nl
Website www.wolkenrijders.nl

Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!

Speeltuinbende wijzer

Tips voor het toegankelijk maken van speeltuinen