Dekowood

Inleiding: 

Dekowood houtsnippers is een natuurlijke en duurzame speelbodem die wordt toegepast als valondergrond bij speelplekken

De visie
Dekowood is sinds 1999 in op de Nederlandse markt en heeft zich tot een bekende en bepalende valondergrond ontwikkeld. Het materiaal wordt op een duurzame wijze vervaardigd uit oude schone A-kwaliteit pallets. Het produktieproces is efficiënt en milieuvriendelijk.

De toepassing door gemeenten, speeltuinen, basisscholen en recreatieparken neemt gestaag toe. De voordelen ten opzichte van andere materialen bijvoorbeeld zand en boomschors zijn talrijk.

De visie van Dekowood is erop gericht de bewustwording van het hergebruik van oude materialen te vergroten en onder de aandacht te brengen bij de gebruikers. Onlangs is Dekowood positief getest door de Speeltuinbende in het kader van de toegankelijkheid voor rolstoelen. Door dit feit vormt Dekowood een meerwaarde bij de keuze van de juiste valondergrond.

Het aanbod
Het product voldoet aan alle gestelde veiligheidseisen en daardoor TÜV-goedgekeurd en gecertificeerd conform de norm NEN1177. Door unieke producteigenschappen, de hechtbaarheid van de houtvezels en de plaatsvastheid, garandeert het materiaal een perfecte constante valdemping.

Dekowood is splintervrij en brand-en onkruidwerend en heeft een hoge speelwaarde. Vanwege de compactheid van de speelbodem is de uitloop minimaal en blijft het onderhoud beperkt. Gemiddeld eens per 4 à 5 jaren zal materiaal aangevuld moeten worden om de vereiste laagdikte te behouden.

De kosten van de aanschaf en aanleg van Dekowood zijn erg laag in vergelijking met andere valondergronden. Verder is het product uitermate geschikt in een natuurlijke speelomgeving vanwege de eigenschappen en de frisse en kleurrijke uitstraling van het materiaal.

Enkele voorbeelden

  • Speeltuin Loggershoek, Harlingen
  • Kinderboerderij Baalder, Hardenberg
  • Avonturenpark Hellendoorn
  • Speeltuin Blekkershoek, Raalte
  • Speeltuin Bankaplein, Utrecht
  • Speeltuin IJsselkids, Nieuwerkerk aan den IJssel
  • Speelboerderij De Hooiberg, Bladel
  • De Springplank, Heino

Adres

Mossendamsdwarsweg 1
7472 DB Goor
Postbus 103
7470 AC Goor
Telefoon (0547) 28 66 00
Mobiel 06 - 45 39 34 56

E-mail info@dekowood.nl
Website www.dekowood.nl

Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!

Speeltuinbende wijzer

Tips voor het toegankelijk maken van speeltuinen