Designstudio Van Ginneken

Inleiding: 

Designstudio Van Ginneken ontwerpt speeltuinen met veel natuur en soms een thema

De visie
Suzanne van Ginneken is in 1996 gestart en heeft veel ervaring opgedaan met natuurlijk spelen, speeltuinverenigingen en geïntegreerd spelen. “Ik zou willen dat alle kinderen samen kunnen spelen en genieten van en met de natuur. Ik werk met de richtlijnen uit het wenkenblad en het rapport natuurlijk toegankelijk spelen. Maar vooral is veel overleg belangrijk: door middel van kinderinspraak, en gesprekken met ouders/begeleiders probeer ik helder te krijgen wat de wensen zijn. Het ontwerp wordt ook weer in gesprekken getoetst en eventueel aangepast. Na realisatie wordt geprobeerd of de speelelementen inderdaad goed bruikbaar zijn en eventueel aangepast als dat nog nodig mocht zijn.

Ik heb veel aandacht voor samen spelen in de natuur. Ik probeer iedereen op zijn eigen niveau de natuur te laten beleven. Door goed overleg met betrokkenen en gebruikers voldoet een speelruimte aan de daadwerkelijke wensen van de kinderen.”

Het aanbod
Door middel van kinderinspraak en gesprekken met ouders/begeleiders probeert Suzanne van Ginneken helder te krijgen wat de wensen zijn. Het ontwerp wordt ook weer in gesprekken getoetst en eventueel aangepast. Na realisatie wordt geprobeerd of de speelelementen inderdaad goed bruikbaar zijn en eventueel aangepast als dat nog nodig mocht zijn.

Enkele voorbeelden

Adres

Middelstegracht 87w
2312 TT Leiden
Telefoon (071) 512 75 38
E-mail info@vginneken.nl
Website www.vginneken.nl

Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!

Speeltuinbende wijzer

Tips voor het toegankelijk maken van speeltuinen