Kinderland Speeltoestellen

Inleiding: 

Kinderland is exclusieve leverancier van ESF Emsland Spiel- und Freizeitgeräte voor de Benelux

De visie
Elk kind heeft recht op een ongedwongen en evenwichtige ontwikkeling van lichaam en geest. Door spel en samenspelen wordt de ontwikkeling en integratie van kinderen, met of zonder een beperking, gestimuleerd.
Alle kinderen hebben ook het recht op een plek om te spelen. Helaas is dit voor kinderen met een beperking vaak niet goed geregeld. Voor deze kinderen is een speelplaats vaak  niet toegankelijk en gebruiks-onvriendelijk. Het landelijk creëren van barrièrevrije speelplaatsen is een onvoltooide taak.

Voor kinderen staat plezier op nummer één. Daarnaast is aan ons de taak om speeltoestellen te ontwikkelen die de sociale, communicatieve en motorische ontwikkeling van het kind ondersteunen. Door het ontwikkelen of aanpassen van speeltoestellen en spelelementen worden speelplaatsen gecreeerd die door alle kinderen te gebruiken zijn. Kinderen met een beperking kunnen hierdoor zelfstandig spelen, zonder extra hulp of ondersteuning van derden.

Het aanbod
Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Hierbij kan worden gedacht aan het ontwerpen van speeltoestellen en totaalconcepten. Bij dit laatste wordt alles van ontwerpfase tot oplevering voor u geregeld.

Kinderland Speeltoestellen levert, naast een breed standaardpakket, ook maatwerk naar eigen ontwerp. Verder heeft Kinderland speeltoestellen die specifiek ontwikkeld zijn voor kinderen met een beperking. Ook worden er barrierevrije concepten en ideeën ontwikkeld voor dierentuinen, attractieparken en bungalowparken.

De ontwerpen en speeltoestellen van Kinderland Emsland Speeltoestellen, stimuleert kinderen tot creativiteit, fantaseren, bewegen en samenspelen. Hierdoor vormen deze elementen een bijdrage aan de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van het kind. In ons leveringsprogramma zijn een negentigtal integratie bevorderende speeltoestellen opgenomen die hiertoe een aanzet kunnen zijn. Daarnaast zijn tevens enkele rolstoelspecifieke speeltoestellen opgenomen. Een speelruimte met toegankelijke -en gebruiksvriendelijke speeltoestellen maakt van een speelplaats een speel- en ontmoetingsruimte waar kinderen met een beperking actief deel kunnen nemen aan het spel. Hierdoor krijgt deze speelruimte een belangrijke sociale meerwaarde.

Kinderland Speeltoestellen heeft in het verleden veel meegewerkt aan en meegedacht over aanpassingen van speelvoorzieningen voor kinderen met een beperking. De meer actuele en aanspreekbare projecten zijn echter te vinden in Duitsland. De projecten in Dresden, Frankfurt en Hagen kunnen een inspiratiebron zijn voor het realiseren van toegankelijke en gebruiksvriendelijke speelplekken in Nederland.

Enkele voorbeelden

Kijk voor meer informatie naar de flyer Barrièrevrij Spelen.

Adres

Zuiderkade 44
6718 PJ Ede
Telefoon (0318) 30 27 09
Mobiel 06 - 57 26 05 72
E-mail info@kinderlandspeeltoestellen.nl
Website www.kinderlandspeeltoestellen.nl

Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!

Speeltuinbende wijzer

Tips voor het toegankelijk maken van speeltuinen