OBB Ingenieursbureau, specialisten in speelruimte

Inleiding: 

OBB werkt al sinds 1995 met plezier aan het verbeteren van de speelruimte. Onze projecten zijn samenwerkingsprocessen, waarbij alle betrokkenen hun expertice en ervaring inbrengen. Op deze manier komen de juiste prioriteiten bovendrijven. We houden het graag praktisch en vertalen onze plannen naar haalbare uitvoeringstrajecten. Ons specialisme is het analyseren van de speelruimte op buurtniveau, zodat aanwezige speelruimten elkaar versterken en er maatwerk gemaakt kan worden. De jeugd is daarbij vaak onze gids, zij weten als geen ander hoe het werkt bij het buitenspelen in hun buurt.

De visie
OBB vindt dat niet alleen speeltuinen, maar ook de openbare ruimte kindvriendelijker ingericht kan worden. Speelruimte begint voor de kinderen al als ze de voordeur uitstappen. Kinderen spelen 10%-20% van hun tijd op de speeltoestellen en de rest van de tijd willen ze hun eigen dingen doen zoals verstoppertje spelen, rondstruinen door de buurt, picknicken en hutten bouwen.

Ieder kind is uniek en anders, met handicap of niet, ze hebben deze informele speelruimte hard nodig om te leren zelfstandig op pad te gaan. Door kleine ingrepen in de openbare ruimte en op openbare speelplekken is deze toegankelijker en bruikbaarder en leuker te maken voor iedereen.

Het aanbod
Speelruimteondersteuning in de breedste zin van het woord. Bel gewoon eens op of mail naar info@OBB-ingenieurs.nl als u met een speelvraag zit en beoordeel zelf of wij u kunnen helpen. Vragen kost niets.

Enkele voorbeelden

  • Den Haag, Ypenburg: bevorderen zelfstandig op pad gaan en verbinden speelplekken. Met weinig geld veel mogelijkheden toevoegen.
  • Kerkrade: opwaarderen speeltuinen met weinig geld veel doen voor samen spelen. Van niet naar wel geschikt voor samenspelen door toeganspaden en enkele samenspeeltoestellen toe te voegen.
  • Wageningen: reconstructie speelplekken. Natuurlijk spelen kan ook samen, geen zand maar tigermulch en pad door plek (samen met HVR).
  • Amersfoort: verbeteren informele straatspeelruimte.
  • Barneveld: opstellen speelruimteplan met ruimte aandacht voor iedereen.

Adres

Bouwhuisweg 4
7431 RG Diepenveen
Postbus 805
7400 AV Deventer
Telefoon (0570) 61 60 05
E-mail info@obb-ingenieurs.nl
Website www.obb-ingenieurs.nl

Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!

Speeltuinbende wijzer

Tips voor het toegankelijk maken van speeltuinen