Speeltuinwerk Limburg

Inleiding: 

Speeltuinwerk Limburg ondersteunt vrijwilligers die betrokken zijn bij buiten spelen

Naast het met raad en daad bijstaan van vrijwilligers zijn wij graag actief in projecten die buiten spelen en bewegen stimuleren. Dit doen we onder andere door samen te werken met NSGK en de Speeltuinbende. Samen met de Speeltuinbende zijn vele speeltuinen toegankelijk gemaakt om Samen Spelen mogelijk te maken.

De visie
Buiten spelen is gezond en bovendien wordt je er slimmer en gelukkiger van. Samen Spelen is nog leuker. Je wordt er socialer van en je leert vriendjes kennen. Samen Spelen moet voor iedereen mogelijk zijn vinden wij. Maar hoe kun je Samen Spelen als de plek er niet voor ingericht is? Als je zo'n speelplek wilt gaan aanpassen, waar moet je dan allemaal aan denken?

Het beste antwoord op deze vraag heeft de Speeltuinbende. Zij zijn dé experts als het om toegankelijk spelen gaat. Samen met Speeltuinbendeleider Ilse van der Put heeft Speeltuinwerk Limburg verschillende speeltuinen in Limburg mogen begeleiden bij de ontwikkeling van een "gewone" speeltuin naar een Samen Spelen speeltuin. Tijdens deze samenwerking hebben we geleerd dat je voor Samen Spelen nog meer door de ogen van kinderen moet kijken. Daarbij is het belangrijk je te verplaatsen in kinderen met allerlei soorten beperkingen. Een speeltuin toegankelijker maken hoeft niet persé heel moeilijk en duur te zijn. Veel speeltuinen zijn al heel toegankelijk ingericht, zonder dat men zich daar bewust van is.

Ook uw speeltuin helpen we graag op weg om toegankelijk te zijn voor alle kinderen.

Het aanbod
Samen met u werken wij er graag aan om alle speeltuinen toegankelijk te maken. Naast advies over de inrichting van het terrein en begeleiding van kinderinspraak, kunnen wij u ondersteuning bieden bij het doen van fondsaanvragen.

Enkele voorbeelden

Adres

Munsterstraat 61
6041 GA Roermond
Telefoon (0475) 31 02 33
E-mail info@speeltuinwerklimburg.nl
Website www.speeltuinwerklimburg.nl

Speeltuinbende nieuwsbrief

Meld je nu aan en blijf op de hoogte!

Speeltuinbende wijzer

Tips voor het toegankelijk maken van speeltuinen