Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 22 
april 2015

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

't Kwekkeltje in Rosmalen: #25

Aanstaande zaterdag onthult de NSGK Speeltuinbende het 25ste bordje 'Hier kunnen we GOED samen spelen'. Speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen is de trotse bezitter van het bordje en daarmee onze 25ste ambassadeur samen spelen! Kom je met ons meevieren?
Lees meer

 

   

   

Ouders in actie

Miranda in Klazienaveen, Joyce in Valkenswaard, Francis in Nijmegen, Karen in Amsterdam: vier ouders die de stoute Speeltuinbendeschoenen hebben aangetrokken en naar hun gemeente zijn gestapt met de vraag: mijn kind kan niet spelen in onze wijk. Wat kunnen jullie voor ons doen zodat het wel kan?
Lees meer
 

   

   

Feest in speeltuin Kruiskampkwartier in Amersfoort

Afgelopen zaterdag werd gevierd dat speeltuin Kruiskampkwartier in Amersfoort is goedgekeurd door de Speeltuinbende. Dat betekent dat de speeltuin officieel toegankelijk is voor kinderen met een handicap. Echt alle kinderen kunnen nu samen spelen! Er zijn aanpassingen gedaan aan speeltoestellen en aan het gebouw, zodat bijvoorbeeld ook kinderen met een rolstoel in de speeltuin welkom zijn. Dat moest natuurlijk gevierd worden, en dat hebben we gedaan met veel spelende kinderen, hun ouders, prachtig weer, poffertjes en muziek! Bekijk de foto's op de website van de speeltuin.
Lees meer

 

     

   

Speeltuinbendelid in the picture: Abdel Jabbar

Abdel Jabbar is 14 jaar, ernstig meervoudig beperkt, praat niet, maar communiceert wel en weet heel goed hoe hij de aandacht moet krijgen. Hij vond de logeerpartij met Buzzy superleuk volgens zijn moeder Jamna. Spannend toen de doos open ging en lekker knuffelen toen hij die zachte Buzzy zag. Ze hebben samen familie bezocht en Buzzy en Abdel Jabbar gingen zelfs samen bidden voor mooi weer omdat ze graag buiten wilden spelen.
Lees meer

   

   

Kans op de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2015?

Heb je of ken je een speelplek waar iedereen kan en wil komen spelen? Laat het ons weten! Want wie weet maakt die plek wel kans op de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2015. Met deze prijs willen wij ondernemers die al met toegankelijkheid bezig zijn zichtbaar maken en belonen. Zodoende kunnen ze een voorbeeld zijn voor andere locaties in ons land.
Lees meer

   

   

Agenda

Zaterdag 25 april, 13.00 uur
Speeltuin 't Kwekkeltje 25ste Ambassadeur Samen Spelen, Rosmalen

Zondag 10 mei, 12.00 uur
Lentefeest, speeltuin Fort Drakensteijn, Prinses Beatrixpark, Schiedam

Zondag 17 mei, 10.30 uur
Geheim! Overval attractiepark, ergens in Nederland…

Woensdag 20 mei, 15.00 uur
Feestelijke opening Wantijpark, Dordrecht

Zondag 7 juni, 13.00 uur
Feestelijke opening speeltuin Miranaburg, Geleen

   

   

Blog: Twee emmertjes water pompen!

Onlangs was ik op bezoek bij een bijzonder bedrijf in Apeldoorn, VRM. Een bedrijf gespecialiseerd in apparatuur voor wateronderzoek. Maar VRM produceert ook pompen. Heel robuuste waterpompen die in veel dorpen in Afrika zorgen voor schoon drinkwater. Maar wat blijkt? De pompen van VRM zorgen in Nederland voor eindeloos speelplezier in vele speeltuinen. En daarom natuurlijk was ik er als bendeleider op bezoek. Want VRM wilde weten of alle kinderen wel goed kunnen spelen met hun waterpompen.
Lees meer

 

     
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief