Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 15 
augustus 2014

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

Feest in Eindhoven en Sittard

 

Op zaterdag 6 september is het zover: speeltuin Philipsdorp in Eindhoven opent de deuren. En als gloednieuwe ambassadeur Samen Spelen verdient de speeltuin natuurlijk het bordje ‘Hier kun je GOED samen spelen’. Een week later zijn we welkom bij De Roetsj in Sittard, waar ze een prachtige nieuwe aanbouw hebben gerealiseerd waar álle kinderen samen kunnen komen.
Lees meer

 

   

   

Gratis naar attractiepark Toverland

In mei heeft de NSGK Speeltuinbende Attractiepark Toverland overvallen. En begin juli werd het rapport van de overval aangeboden aan het attractiepark. Dat vonden ze bij Toverland zo leuk dat ze spontaan vrijkaarten aanboden. Deel in de maand augustus het bericht op de Facebookpagina van de Speeltuinbende en maak kans op vrijkaarten voor een bezoek aan Attractiepark Toverland voor het hele gezin!
Lees meer
 

   

   

Spelen in Spanje

 

Ilse: "Sinds ik de bendeleider van de NSGK Speeltuinbende ben, kan ik geen speeltuin meer voorbijlopen zonder even snel een testje te doen. En ja, die Speeltuinbende-bril kan ik niet af zetten, ook niet op vakantie. Zo liep ik deze vakantie door de prachtige stad Salamanca in Spanje. In de binnenstad loop je van kathedraal naar museum en van bar naar plein. Geen speeltuin te bekennen."
Lees meer

 

     

   

Een bijzonder logeerhuis

Thuis bij Speeltuinbendelid Marc mogen kinderen komen logeren. Logeerhuis Bijzonder opent deze maand haar deuren voor meervoudig gehandicapte kinderen van 0-18 jaar. Eventuele broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom. Marcs moeder Denise is zelfstandig verpleegkundige en vertelt over het bijzonder logeerhuis.
Lees meer

   

   

Samen spelen in Rotterdam

De grootste stad van ons land, Rotterdam, zet samen met de NSGK Speeltuinbende samen spelen op de kaart! In Rotterdam zijn heel veel openbare speelplekjes. Op sommige plekken heeft de gemeente gekozen voor een rubber ondergrond, omdat het weinig onderhoud vraagt en de speelplek daardoor toevallig goed toegankelijk is. Op andere plekken heeft de gemeente gekozen voor zand en is het met een rolstoel zwoegen.
Lees meer

 

   
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief