Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 19 
december 2014

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

Volop meedenken over de Speeltuinbende

Op 9 oktober van dit jaar vond de eerste communitybijeenkomst van de Speeltuinbende plaats. Een inspirerende avond waarop we mensen rondom de Speeltuinbende uitnodigden om mee te denken over de toekomst van de Speeltuinbende. De dromen, de vele ideeën, ludieke acties en concrete plannen die het resultaat waren van deze mooie avond. Onze bedoeling is elk half jaar een communityavond te organiseren, in een ander deel van het land.
Lees meer

 

   

   

Buzzy de Speeltuinbendebeer gaat logeren!

Buzzy de beer is al jaren een trouwe metgezel van de bendeleider. Als het even kan gaat Buzzy mee naar de speeltuin. In de winter gaat de bendeleider niet zo vaak op stap en kan Buzzy niet buitenspelen. Dat vindt Buzzy niet leuk en de bendeleider eigenlijk ook niet... Dus nu gaat Buzzy 12 weken uit logeren!
Lees meer
 

   

   

Meer zelfvertrouwen door betere rolstoelvaardigheden

Kees-Jan van de Klooster geeft trainingen rolstoelvaardigheden aan kinderen. De trainingen worden mede mogelijk gemaakt door de BOSK en de NSGK. Hij richt zich op dit moment op reguliere scholen maar gaat in de toekomst ook op speciaal onderwijs aan de slag. “Dat kinderen vaardiger worden met hun rolstoel is erg belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van het kind."
Lees meer

 

     

   

Speeltuinbendeleden in the picture: familie Van Deurzen

Vader Jeroen, moeder Martine en kinderen Ties (11), Guus (9) en Maartje (7) zijn al zo’n 4 jaar lid van de Speeltuinbende. Via de fysiotherapie van Guus (die aan zijn linkerarm een zenuwbeschadiging heeft) zijn ze met de Speeltuinbende in contact gekomen. “In Tilburg hebben we het testen een keer gecombineerd met het verjaardagsfeest van Guus. Bendeleider Ilse zocht kinderen om te testen en wij hadden een bus vol kinderen. Nog nooit zo’n tof kinderfeestje gehad!”
Lees meer

   

   

Een nog speelser 2015!

2014 was voor de NSGK Speeltuinbende een geweldig jaar: we zijn meer dan verdubbeld, we hebben 7 nieuwe samenspeeltuinen geopend, we zien dat steeds meer gemeentes Samen Spelen op de agenda zetten, we zien onze Facebookpagina groeien en groeien en hebben de allereerste winnaar van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award gekozen: Hof van Eckberge in Eibergen.
Wij wensen jullie heerlijke feestdagen en een geweldig 2015!

   
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief