Welkom bij de Speeltuinbende!

Houd jij ook zo van buitenspelen met andere kinderen? Wist je dat kinderen met een handicap op 9 van de 10 speelplekken in Nederland niet kunnen meedoen? Jij kunt dit met de Speeltuinbende veranderen. Hoe? 
- Kom naar Samenspeeldagen
- Test een speelplek in jouw buurt
- Koop / leen Speeltuinbende samenspeelproducten

Buzzy met testbordjes

Speelplekken in actie voor samen spelen

Video file

Lekker samen buiten spelen?! Een hoop speelplekken organiseren in samenwerking met De Speeltuinbende lokale Samenspeeldagen! Weten wanneer we bij jou in de buurt zijn? 

Maak kennis met onze bendeleden

Maarssen

Bendelid

Mijn naam is Jennifer en ik ben zes jaar oud. Ik woon samen met mijn papa, mama en poes Lola in Maarssen. Ik heb epilepsie. Ik heb veel leuke hobby’s zoals buitenspelen, spelen met vriendjes, zwemmen en turnen. Tikkertje en monopoly spelen met mijn buurtkindjes en mijn beste vriendinnetje. Dat vind ik het leukst om te doen. Ik ben trots op het feit dat ik super goed kan skeeleren. Ik wil later graag dokter worden, zodat ik iedereen kan helpen die ziek is! "Ik ben trots op het feit dat ik super goed kan skeeleren"

Uden

Bendelid

Hoi, ik ben Pien en ik ben 8 jaar oud. Ik woon samen met mijn papa, mama en mijn broer Gijs in Uden. Ik hou van zwemmen, dansen en koken. Ik heb het syndroom van Down. Ik speel graag samen met mijn broer Gijs, mijn buurmeisje en met mijn klasgenootjes. Ik speel het liefst buiten, zo hoog mogelijk springen op de trampoline of gezellig verstoppertje spelen met mijn klasgenootjes in de speeltuin in de wijk. Ik kan heel goed koken en zwemmen, daar ben ik super trots op! Ik zou later graag bij Brownies en Downies willen werken, als chef in de keuken om heerlijke gerechten te kunnen maken voor de gasten! "Ik kan heel goed koken en zwemmen, daar ben ik super trots op!"

Nijmegen

Vriend van de speeltuinbende

Ik ben Francis en ik woon samen met mijn zoon Koen (op de foto) in Nijmegen. Een bekende van de Speeltuinbende nodigde ons jaren geleden uit om samen te gaan spelen in een speeltuin bij ons in onze buurt. Na deze fantastische ervaring waren we gelijk verliefd op de Speeltuinbende. Met veel enthousiasme ben ik mij gaan inzetten voor de groei en uitbreiding van dit initiatief. Speeltuinbende Voordat ik de Speeltuinbende leerde kennen, dacht ik altijd dat mijn kind niet kon spelen in een speeltuin. Door zijn rolstoel leek me dat lastig. Mijn kind kan niet zoveel in een speeltuin, dat dacht ik tenminste.

Augustinusga

Bendelid

Hoi, ik ben Mirthe en ik ben 12 jaar oud. Ik ben een open, vrolijk en sociaal meisje. Ik ben doof maar hoor met mijn twee Cochlear Implantaten en kan ook prima praten. Daarbij heb ik een rechtszijdige verlamming maar loop ik wel dankzij mijn spalk. Voor grote afstanden heb ik een rolstoel. Samen spelen Ik speel graag met andere kinderen en doe dat dan ook veel op de buitenschoolse opvang en in het logeerhuis. Ik geniet ontzettend van de momenten waarop ik kan spelen met andere kinderen! Het liefst speel ik met Playmobil en met mijn telefoon om spelletjes te spelen, te appen met vriendinnetjes, filmpjes te kijken en muziek te luisteren! Ook zit ik op RaceRunning bij een atletiek vereniging.

Nieuws

21 december 2023

Samen een Speeltuinbende sneeuwpop knutselen Maak samen met een vriendje of vriendinnetje een Speeltuinbende sneeuwpop!

8 september 2023

Voor de Jeugd Dag Samen Spelen talkshow De speeltuin is een belangrijke, vaak centrale plek in de buurt. Een plek waar je lol kan hebben en nieuwe vrienden kan maken. Dat geldt helaas niet voor alle kinderen.

-

Samenspeeldagen 2024 Speel mee tijdens de samenspeeldagen! Voor kinderen met en zonder handicap. Van april tot en met oktober zorgen we er met elkaar tijdens de Samenspeeldagen voor dat alle kinderen samen kunnen spelen. Speelplekken door heel het land organiseren Samenspeeldagen. Doe mee met de Samenspeeldag bij jou in de buurt!  

Tips

Verven in sneeuw In de sneeuw valt er een hoop te beleven! Zo kun je bijvoorbeeld een mooi kunstwerk maken in de sneeuw. Nee, niet alleen door van sneeuw een… Lees verder

Sneeuwpop maken! Jippie, het sneeuwt buiten! Niets leukers om dan een grote sneeuwpop te maken. Hoe gaat jouw sneeuwpop eruit zien? Ga jij voor de traditionele… Lees verder

Mag ik je wat vragen?

Tuurlijk mag je wat vragen! Mocht het antwoord op je vraag er niet bij staan, mail dan naar info@speeltuinbende.nl

Wat is de Speeltuinbende?

De Speeltuinbende is een landelijke club van kinderen met en zonder handicap en hun gezin. Iedereen kan lid worden. De Speeltuinbende zet zich in voor een omgeving waar ieder kind onbezorgd buiten kan samen spelen met kinderen uit de buurt. Als bendelid draag je bij aan een samenspeelcultuur waar alle kinderen gelijk zijn, erbij horen en een leuke tijd met elkaar hebben. De Speeltuinbende organiseert ook lokale en landelijke activiteiten. En wil je van jouw buurt een leuke, welkome plek voor kinderen met en zonder handicap maken, waar samen spelen heel gewoon is? Dan helpen we je daarbij.

Waarom zou mijn kind lid worden van de Speeltuinbende?

Door lid te worden en mee te doen met activiteiten geef je jouw kind(eren) de kans om andere kinderen te ontmoeten en samen te spelen. Je draagt eraan bij dat geen enkel kind buiten spel staat. Bij je lidmaatschap ontvang je het bijzondere Speeltuinbende welkomstpakket. Verder wordt ieder kind automatisch lid van het testteam en kun je uitgenodigd worden om mee te doen met een Speeltuintest. En mag je met het hele gezin gratis naar De Grote Samenspeeldag, het leukste inclusieve festival voor kinderen vanaf 6 jaar

Hoe word ik bendelid?

Dat kan heel gemakkelijk via ons aanmeldformulier. Klik hier om je aan te melden!

Ik heb geen handicap, kan ik dan ook lid worden van de Speeltuinbende?

Zeker! Met de Speeltuinbende willen we ervoor zorgen dat iedereen mee kan spelen. Hou jij van buitenspelen en avonturen beleven? En vind jij ook dat iedereen mee mag doen? Sluit je dan aan bij de bende! 

Welke activiteiten zijn er te doen met de Speeltuinbende?

Bij de Speeltuinbende organiseren we allemaal leuke activiteiten. Zo kun je workshops volgen, naar SamenSpeeldagen bij jou in de buurt gaan en zelf speeltuinen testen. Ook organiseren we 1 keer per jaar De Grote Samenspeeldag, een dag vol avontuur, sport & spel en optredens van bekende artiesten. Bekijk hier onze activiteitenpagina voor Speeltuinbende activiteiten. Ook kan je regelmatig activiteiten van partners vinden bij de actualiteiten. Als je ons volgt op Facebook mis je niks! 

Kan de Speeltuinbende bij ons langs komen voor een Speeltuintest?

Dat kan! Wij kunnen langskomen voor een Speeltuinbende test, mail ons op info@speeltuinbende.nl met je vraag. Ook kan je zelf de speelplek testen met kinderen uit de omgeving, meer daarover lees je op onze website

Sluit je ook aan bij de speeltuinbende!

Buzzy dansend