Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 27 
december 2015

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

Camping De Ruimte is beste samenspeelplek van 2015

Camping De Ruimte mag zich de winnaar noemen van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2015 . De natuurcamping in Dronten werd uitgeroepen tot ‘Beste samenspeelplek van 2015' en wordt daarmee beloond voor de integrale aanpak van toegankelijkheid voor zowel kinderen met als zonder beperking. De Award werd op woensdagmiddag 9 december tijdens het NSGK Speeltuinbende Inspiratie Evenement in Venray in ontvangst genomen door initiatiefnemers Greke Dekker en Hans de la Mar.
Lees meer
   

   

Zelf aan de slag met samen spelen

De moeder van bendelid Koen ging zelf aan de slag met samen spelen in haar buurt. Samen met de gemeente Nijmegen, buren, familie, vrienden én de bendeleider van de Speeltuinbende nam ze het initiatief voor een verkeerspark aan de in hun wijk.
Lees meer
 

   

   

De ultieme speelplek van... Kim Rabbie

Het zal een jaar of drie geleden zijn dat ik mij in een doolhof bevond. Het was zo'n enorm doolhof van maïs. Meters hoog groeiden de stengels boven mijn hoofd. Ik stapte het doolhof binnen, keek omhoog en kromp... Ik werd weer kind. Eerst liepen we nog rustig en probeerden we te onthouden waar we al geweest waren. Maar al snel begonnen we te rennen. Steeds harder!
Lees meer

   

   

Speeltuinbendeleden in the picture: familie Dekker-Kroes

Het Speeltuinbendegezin bestaat uit André (47), Renate (45) en Rianne (11). Rianne is meervoudig beperkt en is afhankelijk van een (elektrische) rolstoel. Ze wonen in Nijeveen, organiseren daar voor NSGK de collecte met het hele gezin en collecteren zelf ook.
Lees meer

   

   

Terugblik op de Speeltuinbende Overval

Op 27 september was het dan zover. Weer een supergeheime overval op een park om te kijken of alle kinderen daar goed samen kunnen spelen. Dit keer was Landalpark Hof van Saksen aan de beurt. Een ruim opgezet en modern park met een designzwembad met wildwaterbaan. Heel veel waterpret dus. Maar is dat zwembad ook toegankelijk? Wij gingen het testen.
Lees meer

 

     

   

Agenda

25 t/m 28 mei 2016
Support Beurs, Utrecht
   
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief