Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 20 
februari 2015

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

De logeeravonturen van Buzzy

Buzzy de Speeltuinbendebeer beleeft spannende tijden: in 12 weken tijd logeert Buzzy bij 12 gezinnen in 12 provincies. De grote, expressieve knuffelbeer kan worden meegenomen naar de speeltuin zodat bendeleden kunnen laten zien waar ze wel of niet goed samen kunnen spelen. We hopen dat Buzzy de binding tussen de leden gaat versterken en dat de logeerpartij inspirerend beeldmateriaal (filmpjes, foto’s, tekeningen) over samen spelen in Nederland oplevert.
Lees meer

 

   

   

Zelf testen

Bij de NSGK Speeltuinbende gaan we altijd het liefst met zoveel mogelijk kinderen een speeltuin testen, want dat is supergezellig. Spelen en testen is toch het leukste om samen te doen. Maar dat betekent niet dat je er niet zelf op uit kunt gaan om een speelplek te testen.
Lees meer
 

   

   

Middeleeuws binnenspeelplein bij speeltuin Tuindorp

Speeltuin Tuindorp in Wageningen is één van onze ambassadeurs Samen Spelen. Maarten de Gouw vertelt over de plannen voor een binnenspeeltuin. “Onze buitenspeeltuin is van maart tot oktober open en dat is eigenlijk best kort. We zouden het zo leuk vinden om in de winter ook speelplezier te kunnen bieden aan de kinderen in Wageningen. Maar we wilden het wel anders doen dan alleen maar een ballenbak neerzetten.”
Lees meer

 

     

   

Op weg naar een inclusieve maatschappij

In de afgelopen jaren heeft de NSGK Speeltuinbende veel vrienden gemaakt onder mensen en organisaties die zich allemaal inzetten om samen spelen gewoon mogelijk te maken. Eén van die organisaties is Wij Zijn Zet. Wij Zijn Zet is een club van superenthousiaste en deskundige professionals die zich op allerlei mogelijke manieren inzet om de inclusieve samenleving echt waar te maken.
Lees meer

   

   

Vrijwilliger gezocht

De NSGK Speeltuinbende heeft in de 5 jaar van haar bestaan heel veel digitale foto’s gemaakt. Foto’s waar het speelplezier vanaf spat, serieuze foto’s met rode bordjes, vrolijke foto’s met groene bordjes, foto’s van pompen en glijbanen, van dieren en schommels, van burgemeesters en klimrekken. Kortom, een heel waardevolle collectie. Maar wie helpt ons om orde in de chaos te scheppen?
Lees meer

   
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief