Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 14 
juli 2014

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

Wat een voorjaar!

Wat hebben de speeltuinen Kloosterplantsoen in IJsselstein, ’t Lansink in Hengelo, Tuindorp in Wageningen, Reyeroord in Rotterdam, Assendorp in Zwolle en De Beestenborg in Groningen met elkaar gemeen? Ze hebben afgelopen voorjaar alle zes het Speeltuinbordje gekregen en zijn dus stuk voor stuk heerlijke samenspeelplekken! Ze zijn nu ambassadeur Samen Spelen en daarmee een voorbeeld voor heel Nederland. Ga maar spelen!
Lees meer

   

   

Feestelijke openingen in september

Na de zomervakantie gaan we weer feestjes vieren, want er komen nieuwe samenspeelplekken aan. Op zaterdag 6 september heropent speeltuin Philipsdorp in Eindhoven de deuren. We hebben er dan een nieuwe ambassadeur Samen Spelen bij. Een dag eerder zijn we aanwezig in Losser, bij de Losserhof. Daar komt een nieuwe speelplek met een bijzondere, nieuwe speellijn. Ga je mee?
Lees meer
 

   

   

De eerste ervaringen van de familie Stellingwerf

Dit jaar was de NSGK Speeltuinbende voor het eerst aanwezig op de Support Beurs, een tweejaarlijks evenement voor mensen met een fysieke beperking, waar we veel nieuwe leden hebben gekregen. Bijvoorbeeld de familie Stellingwerf uit Buitenpost: vader Rein, moeder Josien en de kinderen Gerben (9), Rinze (7) en Niek (3) hebben inmiddels al meegetest met de bende bij speeltuin De Beestenborg in Groningen. Gerben heeft PDD-NOS en Rinze heeft spina bifida en een rolstoel. “Jullie waren op de Support Beurs, waarom zijn jullie lid geworden?”
Lees meer

     

   

Attractiepark Toverland overvallen

Op zondag 18 mei klokslag 10 uur wisten de medewerkers van attractiepark Toverland in Sevenum niet wat er gebeurden. 50 mensen, kinderen en volwassenen, gewapend met bordjes en in rode shirts riepen: "Dit is een overval!". Toverland herpakte zich snel en ontving ons zeer gastvrij én nieuwsgierig. Wat is de Speeltuinbende en wat komen jullie doen?
Lees meer

   

   

Grote gift van het 3M Fonds

Help ons de Grote Gift van het 3M Fonds te winnen! Stem op de NSGK Speeltuinbende, zodat we met het prijzengeld nog veel meer mooie samenspeelplekken in Nederland kunnen realiseren. Ga naar de website van het 3M Fonds en steun ons.
Lees meer

 

   
   

De allereerste Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award

Ken je een speelplek waar iedereen kan en wil komen spelen? Gebeurt dat op een maatschappelijk verantwoorde en innovatieve manier? Pleisureworld en NSGK Speeltuinbende slaan met de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award de handen ineen om goede praktijkvoorbeelden in de etalage te zetten. Met deze prijs willen wij ondernemers die al met toegankelijkheid bezig zijn zichtbaar maken en belonen.
Lees meer
 

   
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief