Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 25 
juli 2015

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

De Gouden Glijbaan: veel speelplezier maar ook verbeterpunten

De eerste speeltuinen voor De Gouden Glijbaan zijn getest. Omroep West ging samen met de Speeltuinbende op pad naar twee genomineerde speeltuinen in de regio. Beide speeltuinen vielen in de smaak bij de kinderen, al waren er met name voor kinderen met een beperking wel wat verbeterpunten. Op woensdag 5 augustus is er een tweede testdag.
Lees meer
   

   

Plekcheck: meer dan 8000 speelplekken om te ontdekken

Plekcheck is dé website met het grootste aantal speeltuinen in Nederland. De website helpt je bij het vinden van de speelplek die het beste aansluit bij je wensen. De NSGK Speeltuinbende en Plekcheck zijn een samenwerking aangegaan. “Samen wordt gekeken hoe de informatie over speelplekken beter kan, zodat het makkelijker wordt om een goede samenspeelplek te vinden die rekening houdt met álle kinderen”, zegt Monique Methorst, eigenaar van Plekcheck. “Dus ook met kinderen met een beperking.”
Lees meer
 

   

   

Uitmetkorting.nl zoekt achtbaantester

Ben jij in het bezit van stalen zenuwen en een sterke maag? Houd je van snelheid, hoogtes en loopings? Dan heeft de Nederlandse kortingswebsite Uitmetkorting.nl wellicht een droomvacature voor jou. De site is op zoek naar een achtbaantester!
Lees meer

 

     

   

Speeltuinbendeleden in the picture: familie Lambrechts

De familie Lambrechts bestaat uit vader Jeroen (36), moeder Inge (36) en dochters Mees (10), Jente (8) en Lynn (6). Inge: "Mees is onze bijzondere meid. Ze is heel sociaal en speelt graag, net als haar zussen. We zijn lid van de Speeltuinbende sinds 2010. Voor ons betekent dat veel leuke speelplekken ontdekken in Nederland en meehelpen zodat ALLE kinderen in een leuke speeltuin kunnen samen spelen en dat er de juiste voorzieningen zijn. En ook is het natuurlijk ontzettend gezellig!!!”
Lees meer

   

   

Waar ga jij graag met het gezin naar toe?

Een camping waar het animatieteam extra rekening houdt met kinderen in een rolstoel. Een pretpark waar je in talloze attracties kunt ondanks je handicap. Of een zwembad waar aan iedereen wordt gedacht. Ken jij zo’n plek waar je graag met het gezin heen gaat, gewoon omdat jullie je er welkom voelen en omdat er ook voor kinderen met een handicap mogelijkheden zijn? Verdienen ze volgens jou de titel ‘Beste samenspeelplek van Nederland’? Laat het ons weten en mail je gouden tip naar nienke@speeltuinbende.nl.
Lees meer

   

   

Agenda

Woensdag 5 augustus
Testdag De Gouden Glijbaan, Zuid-Holland

Zaterdag 22 augustus
Speeltuinbendetest De Hoge Neer, Etten-Leur

Zondag 20 september
Opening Amelanderplein, Rotterdam

Zondag 27 september
Overval, locatie: geheim (meer info volgt in de volgende nieuwsbrief)

   
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief