Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 24 
juni 2015

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

Buzzy gaan niet op vakantie

Helaas zit er geen vakantie in voor Buzzy de Speeltuinbendebeer. Buzzy blijft thuis bij bendeleider Ilse. Buzzy kan gelukkig wel af en toe naar de speeltuin en zal ook wel een dagje op stap gaan. Maar voor de rest ligt onze zachte beer lekker uit te rusten in de berenhangmat. Maar ja, Buzzy gaat natuurlijk alle Speeltuinbendevriendjes vreselijk missen. Buzzy houdt heel erg van post ontvangen. Sturen jullie Buzzy een mooie kaart vanaf jullie vakantieadres?
Lees meer

 

   

   

Wie wint de Gouden Glijbaan?

Omroep West heeft de hulp van de NSGK Speeltuinbende ingeroepen. Het televisie -en radiostation voor het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland (Den Haag, Leiden, Gouda), organiseert in de zomermaanden de wedstrijd “Wie wint de Gouden Glijbaan?“. De NSGK Speeltuinbende gaat Omroep West helpen de leukste speelplek van de regio te vinden.
Lees meer
 

   

   

NSGK 65 jaar!

NSGK vierde op 16 juni zijn 65e verjaardag. En hoe! Verschillende mensen vertelden in De Rijtuigenloods in Amersfoort over hun dromen en hoe ze die hebben weten te verwezenlijken. Wat een inspirerende mensen! Het is gewoon een kwestie van tijd totdat alle kinderen met en zonder handicap overal in Nederland gewoon samen spelen, leren en leven. Op de website van NSGK staat een prachtige terugblik op een geweldige middag.
Lees meer

 

     

   

Speeltuinbendeleden in the picture: Carlijn en Cas

Carlijn (11) en Cas (9) wonen met hun ouders Christianne Joosten en Peter Verkuijlen in Uden. Ze zijn Speeltuinbendelid sinds 2010. Cas heeft een stofwisselingsziekte waardoor hij sondevoeding krijgt en een ontwikkelingsachterstand heeft. Het gezin hoorde voor het eerst van de Speeltuinbende via NSGK en zijn toen naar de opening van onze ambassadeurspeeltuin Steense Gemeente in Millingen gekomen. Sindsdien zijn ze lid.
Lees meer

   

   

“En nu? Mijn kind heeft cerebrale parese”

Een paar weken geleden vergat ik bijna uit te stappen op station Arnhem. De reden? Ik was verdiept in het boek van Anne van Zwieten. Anne en haar dochter Nadja (en vroeger ook grote broer Jay) zijn enthousiaste leden van de NSGK Speeltuinbende. Anne is ook oprichter van stichting Nadja. Stichting Nadja heeft als motto samen spelen leren leven. Regelmatig is Nadja met haar vriendjes te vinden bij onze ambassadeurspeeltuin Zuiderkwartier in Leiden. Zijn ze samen met de andere kinderen in de speeltuin aan het spelen, leren en leven…
Lees meer

   

   

Agenda

Woensdag 15 juli
Testdag De Gouden Glijbaan, Zuid-Holland

Zaterdag 22 augustus
Speeltuinbendetest De Hoge Neer, Etten-Leur

Zondag 20 september
Opening Amelanderplein, Rotterdam

Zondag 27 september
Overval, locatie: geheim (meer info volgt in de volgende nieuwsbrief)

   

   

Blog: Het ideale verjaardagscadeau

Deze blog schrijf ik op mijn verjaardag. En op zo’n dag denk je vanzelf aan allerlei feestelijke dingen, aan taart, slingers, zoenen, vrienden én cadeautjes. Cadeautjes die je gaat krijgen, cadeautjes die je ooit gekregen hebt, cadeautjes die je gaat geven. En zo mijmerend achter mijn computer bedacht ik me dat ik al meer dan vier jaar in een cadeautje werk. Hoe dat zit? Ik ben deze maand niet de enige die jarig is.
Lees meer

 

     
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief