Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 23 
mei 2015

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

Mijlpaal gehaald!

Op zaterdag 25 april was het dan zover: toen onthulden we voor de 25e keer ons bordje 'Hier kun je GOED samen spelen'. Daarmee werd speeltuin 't Kwekkeltje de 25e ambassadeur Samen Spelen. En dat was precies de doelstelling die we onszelf in 2010 stelden: 25 plekken creëren waar kinderen met en zonder handicap heerlijk samen kunnen spelen! Zijn we nu klaar? Natuurlijk niet: er moeten nog veel meer samenspeelplekken komen!
Lees meer

 

   

   

Overval op de Julianatoren

Met een bende van ruim 60 kinderen met én zonder handicap en hun ouders stond de Speeltuinbende zondag 17 mei ’s ochtends om 10 uur voor de deuren van pretpark Julianatoren in Apeldoorn. Gewapend met testbordjes, knalrode Speeltuinbende T-shirts, testformulieren, spandoeken en vooral veel enthousiasme werd de Julianatoren overvallen.
Lees meer
 

   

   

Ga testen op de Buitenspeeldag

Woensdag 10 juni is het Buitenspeeldag! Nickelodeon gaat ’s middags op zwart om het buitenspelen te stimuleren. Wil je ook lekker mee naar buiten? Voor veel Speeltuinbendeleden is het niet vanzelfsprekend om buiten te spelen. Natuurlijk kun je naar één van onze ambassadeurspeeltuinen gaan om lekker samen te spelen. Maar dat kan niet altijd, soms wil je gewoon in je eigen buurt buiten spelen. Wat kun je dan doen? Hier zijn 5 dingen die je wél kunt doen op de Buitenspeeldag.
Lees meer

 

     

   

Speeltuinbendeleden in the picture: familie De Jager-Otten

Vader Edgar de Jager, moeder Madeleine Otten en de kinderen Lucas (6), David (4) en Hanna (2) uit Etten-Leur kwamen naar de opening van Speeltuin ’t Kwekkeltje in Rosmalen. Daar vonden ze het zo leuk dat ze gelijk lid zijn geworden van de Speeltuinbende. Niemand in het gezin heeft een handicap, maar dat vinden zij zelf geen enkel probleem. Edgar: “Wij vinden het gewoon belangrijk onze kinderen mee te geven dat alle mensen anders zijn en niet iedereen het geluk heeft om zonder beperkingen te leven zoals zij."
Lees meer

   

   

Inspiratiemiddag over 'Samen Spelen'

Speeltuinbendeleden weten als geen ander hoe belangrijk samen spelen is. Op donderdagmiddag 11 juni organiseert de NSGK Speeltuinbende in samenwerking met Pleisureworld én de beste samen speelplek van Nederland, Hof van Eckberge, een inspiratiemiddag over 'Samen Spelen'. Een unieke kans om inspiratie op te doen en kennis te delen om zelf ondernemend aan de slag te gaan met dit thema.
Lees meer

   

   

Agenda

Zondag 7 juni, 13.00 uur
Feestelijke opening speeltuin Miranaburg, Geleen

Donderdag 11 juni, 13.00 uur
Inspiratiemiddag voor ondernemers en gemeenten, Hof van Eckberge, Eibergen

Zaterdag 13 juni
Opening scoutingterrein Zeewolde, Zeewolde

Maandag 15 juni
Workshop ‘Samen buiten spelen, met en zonder handicap!’ tijdens congres ‘Samen vernieuwen in de Wmo’, Nieuwegein

Zaterdag 22 augustus (onder voorbehoud)
Speeltuinbendetest De Hoge Neer, Etten-Leur

Zondag 20 september
Opening Amelanderplein, Rotterdam

Zondag 27 september
Overval, locatie: geheim (meer info volgt in de volgende nieuwsbrief)

   

   

Blog: Outdoor

Vanochtend werd ik wakker met het woord ‘outdoor’ in mijn hoofd. Wat een geweldig woord is dat toch. In het Nederlands vertalen we dat met “buiten” maar dat dekt de lading niet helemaal. Het betekent letterlijk “buiten je deur” en om in de “outdoor” te komen moet je je deur door, naar buiten. En buiten gebeurt het, dat weten we allemaal. Daar kun je avonturen beleven, spelen, nieuwe mensen ontmoeten, verder komen dan je dacht, je hoofd stoten en zelfs verdwalen.
Lees meer

 

     
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief