Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 18 
november 2014

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de 6 genomineerden van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2014 en natuurlijk over de winnaar Hof van Eckberge. Laat je inspireren door deze innovatieve speelplekken en ga er zeker ook eens kijken én spelen!    

   

Winnaar Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2014:

Hof van Eckberge, Eibergen

Eigenaren Maarten Reimes en Carine Grijsen zijn super trots op het winnen Award: “Wij willen dat bij ons iedereen kan spelen en genieten. Het winnen van deze Award is de bevestiging, de kroon op ons werk! Het was erg leuk én leerzaam om mee te maken hoe de jury en de kinderen van de NSGK Speeltuinbende ons park hebben uitgeprobeerd. We hebben genoten van de blije gezichten en de leuke en nuttige tips.”
www.hofvaneckberge.nl
Lees meer

 

   

   

Camping De Vierbannen, Ouwerkerk

Camping De Vierbannen is een ‘gewone’ familiecamping met extra aandacht voor samenspelen en daardoor een pionier. De medewerkers doen er alles aan om gasten naar de zin te maken en bedenken zelf ter plekke oplossingen als het nodig is. De camping werkt samen met het naburige restaurant en het Watersnoodmuseum. Ook deze partijen hebben toegankelijkheid hoog in het vandaal. Samen bieden zij een fijne vakantiebestemming voor iedereen. De camping in het bijzonder heeft een positieve invloed op de omgeving op het gebied van sociale toegankelijkheid en samen spelen.
www.vierbannen.nl & www.watersnoodmuseum.nl
Lees meer
 

   

   

FUN-IE-FIT, Almelo

FUN-IE-FIT is ontwikkeld door De Klup Twente met hulp van de Universiteit Twente, de e-Sportbond en LKSVDD architecten uit Hengelo. FUN-IE-FIT is een game-, sport- en healthcentrum dat uniek is in zijn soort: voor Nederland èn Europa. Het centrum is bedoeld voor IEDEREEN en dient vele doelen. De hightech omgeving met de meest geavanceerde apparatuur en games spoort mensen aan om te bewegen en zo aan hun gezondheid te werken. Een tweede belangrijke doelstelling van het FUN-IE-FIT is ontmoeten. Niet alleen in het centrum, maar ook via internet vanuit de woonkamer, wijkcentrum of welke locatie (ter wereld) dan ook.
www.funiefitcentrum.nl
Lees meer

 

     

   

Speeltuin De Roetsj, Sittard

De Roetsj is een ‘gewone’ wijkspeeltuin die samenspelen heel hoog in het vaandel heeft staan. De meeste toestellen zijn geleverd door de firma Eibe. Een aantal toestellen en speelaanleidingen zijn zelfs speciaal voor de Roetsj aangepast. Bij iedere speelaanleiding is de vraag gesteld: kan iedereen hier meespelen? De speeltuin richt zich niet alleen op kinderen: ook ouderen zijn welkom.
www.de-roetsj.nl & www.eibe.nl
Lees meer

 

   

   

Outdoor Laarbeek, Beek en Donk

Iedereen kan klimmen bij Outdoor Laarbeek. Klimmers helpen elkaar, samenwerking is een belangrijk onderdeel van de activiteit. De nadruk ligt hier op fysieke toegankelijkheid, maar ook op samenspelen en sociale toegankelijkheid. Belangrijk is het motto: challenge by choice, ieder geeft zijn eigen grenzen aan en die worden gerespecteerd. Kinderen en volwassenen met een beperking kunnen samen met hun team tot onverwachte hoogtes komen. Valide klimmers kunnen ervaren hoe het is om te klimmen met een beperking. En dat alles onder zeer kundige en enthousiaste begeleiding.
www.outdoorlaarbeek.nl
Lees meer

 

   

   

Camping 't Reestdal, Balkbrug

Camping ’t Reestdal is een ‘gewone’ camping die extra voorzieningen heeft voor gezinnen met een kind met autisme/ADHD. Ze laten zien dat door naar één specifieke groep te kijken de speelplek voor alle kinderen leuker wordt en samenspelen bevordert. De camping heeft de speelplek, het motoriekpark, in samenwerking met Fysio Totaal, Helios sport- en wellnesscentrum en Landstede SportEve ontwikkeld. Het spel is onderverdeeld in vijf vaardigheden: coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht.
www.reestdal.nl
Lees meer

 

   

   

Stadspark Groningen, Groningen

In het Groningse stadspark is een openbare speelplek. De gemeente heeft bij de renovatie van één van de drukst bezochte speelplekken in de stad bewust gekozen voor de realisatie van een speelplek waar alle kinderen kunnen spelen. De firma Yalp heeft de speelplek in nauw overleg met de gemeente vorm gegeven. Het is geen plek speciaal voor gehandicapte kinderen: het is een plek waar iedereen kan spelen. De speelplek heeft met name een positieve invloed op de fysieke en sociale toegankelijkheid en samenspelen. De speelwaarde en mogelijkheid tot vanzelfsprekend samenspelen zijn hoog bij deze plek.
www.yalp.nl
Lees meer
 

   
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief