Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 17 
november 2014

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

Wie wint Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2014?

Op maandag 17 november organiseert de NSGK Speeltuinbende samen met Pleisureworld tijdens de recreatievakbeurs in Gorinchem het congres 'De NSGK Speeltuinbende komt eraan!'. Tijdens het congres is de uitreiking van de eerste Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award. Het congres is voor iedereen (ondernemers, beheerders, scholen, gemeentes etc.) die samen spelen belangrijk vinden en er meer over willen weten en ervaringen willen delen. Heb je zin om er bij te zijn of ken je een ondernemer die dit interessant vindt?
Lees meer

 

   

   

Speeltuinbendeleden in the picture: familie Holtkamp

Bas en Lotte Holtkamp zijn al heel wat jaren lid van de Speeltuinbende en hebben samen met hun ouders als jury een belangrijke taak. Een keuze maken welke speeltuin het allerleukste is voor alle kinderen om samen te spelen. “De zeven genomineerde locaties hebben allemaal hun unieke eigenschappen, dus het is niet makkelijk een winnaar te kiezen,” zegt Patricia Holtkamp, moeder van Lotte (11) en Bas (14).
Lees meer
 

   

   

Succesvolle eerste communitybijeenkomst

Zoals een echte bende betaamt, is de Speeltuinbende geen centraal geleide organisatie. Het is een levendige ‘bende’, zeg maar community, van allerlei grote en kleine mensen met allerlei interesses. Allereerst natuurlijk de kinderen die samen willen spelen. En ouders die graag willen dat hun kinderen goed samen kunnen spelen, maar ook speeltuinen die hun toegankelijkheid willen verbeteren.
Lees meer

 

     

   

Lekker samenspelen met SAM

Zaterdag 25 oktober oktober heeft Speeltuinbendelid Milou - samen met heel veel kinderen uit Losser - speeltuin de Losserhof officieel geopend. Speeltuin Losserhof is een hele leuke speelplek én de eerste speelplek in Nederland waar je samen met SAM kunt spelen. SAM komt van SAMen Spelen en is een nieuw product waarmee beheerders van speelplekken op een laagdrempelige wijze hun speeltuin toegankelijker kunnen maken.
Lees meer

   

   

Klop bij jouw gemeente aan!

Veel speelplekjes in de wijk zijn niet toegankelijk voor kinderen met een handicap. Niet kunnen meespelen in je eigen buurt betekent andere kinderen niet kunnen ontmoeten, weinig kans hebben om vriendjes te maken, niet met je broers en zusjes mee naar buiten kunnen, eerder kiezen voor computerspelletjes en stilzitten dan lekker naar buiten en bewegen… Steeds vaker trekken ouders en kinderen aan de bel in hun gemeente. “Wij willen dat ons kind ook kan meespelen in de buurt!”
Lees meer

 

   
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief