Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan hier

nummer 16 
september 2014

    De NSGK Speeltuinbende wil ervoor zorgen dat speelplekken in heel Nederland toegankelijk zijn voor kinderen met een handicap. In deze nieuwsbrief lees je alles over de laatste gebeurtenissen rond de Speeltuinbende. Wil je hem niet meer ontvangen, klik dan op 'afmelden'.    

   

Mystery guests gezocht…

De jury van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award 2014 zoekt bendeleden die mee willen doen aan een mistery visit. Dit najaar vindt de eerste uitreiking plaats van de Pleisureworld NSGK Speeltuinbende Award voor “beste samen speelplek”. De inschrijftermijn is inmiddels gesloten en de zeven bedrijven die kans maken op deze roemrijke prijs zijn bekend!
Lees meer

 

   

   

Feest in Sittard

Aanstaande zaterdag, 13 september, wordt het nieuwe gebouw van speeltuin De Roetsj in Sittard feestelijk geopend. De NSGK Speeltuinbende is uitgenodigd! Onze ambassadeur Samen Spelen beschikt nu over een wacht-, speel- en schuilruimte. De ruimte is vooral fijn voor kinderen die met speciaal vervoer naar de speeltuin worden gebracht.
Lees meer
 

   

   

Kom naar de eerste landelijke communitybijeenkomst

De NSGK Speeltuinbende groeit. Steeds meer gezinnen zijn bendelid en steeds meer supporters lezen deze nieuwsbrief. Wat begon met een klein ploegje is uitgegroeid tot een beweging, een community. Een community die door te spelen, te testen, verhalen te posten op social media, spreekbeurten te geven, de samenleving laat zien dat samen spelen geweldig is, dat het nog niet overal kan én dat het dus nodig is gewone speelplekken om te toveren tot samenspeelplekken.
Lees meer

 

     

   

Speeltuinbendelid in the picture: Camila

De Speeltuinbende was op 6 september op bezoek in Speeltuin Philipsdorp in Eindhoven. Deze speeltuin is een half uurtje geleden feestelijk geopend in aanwezigheid van de wethouder van Eindhoven, Bendeleider Ilse en heel erg veel kinderen, waar Camila (12) er eentje van is. De speeltuin is de 23e ambassadeur van de Speeltuinbende en alle kinderen kunnen er GOED samen spelen, staat er op het groene bordje bij de ingang.
Lees meer

   

   

De NSGK Speeltuinbende bij jou in de straat?

De familie Jonkers uit Valkenswaard stelde de volgende vraag aan de Bendeleider. “De gemeente Valkenswaard gaat de speelplekken in onze buurt aanpakken. Timo kan nu niet spelen. Wij willen graag dat het speelplekje bij ons in de buurt zo wordt gemaakt dat Timo wél samen kan spelen met zijn zusje en de andere kinderen uit de buurt. Hoe kunnen we dit aanpakken? Kan de NSGK Speeltuinbende ons helpen?”
Lees meer

 

   

   

Speelgeluk bij Klavertje 4

Hubertus, de penningmeester van speeltuin Klavertje 4 in Schimmert, was op weg naar huis toen er een moeder samen met haar gehandicapte zoon in de speeltuin kwamen spelen. Omdat Klavertje 4 een ambassadeurspeeltuin van de Speeltuinbende is, zijn er veel leuke dingen te doen voor kinderen met een beperking. Hubertus heeft moeder en zoon de speeltuin rondgeleid en precies laten zien wat het kind allemaal zou kunnen doen.
Lees meer
 

   
 

 

 

 

 

 

NSGK Speeltuinbende
Wibautstraat 212-214
1091 GS Amsterdam
www.speeltuinbende.nl
Tel: 020-679 12 00

 

 

 

 

 

 

 Afmelden voor deze nieuwsbrief