Communicatie

Inleiding: 

Communicatie heeft verschillende doelen: het brengt geïnteresseerden op de hoogte van de vorderingen en zet speeltuin en financiers nog eens in de schijnwerpers, wat misschien nieuwe leden en/of vrijwilligers oplevert. Je zorgt voor begrip in de omgeving voor eventuele overlast en creëert een goede sfeer rond de speeltuin. En dat is heel veel waard.

Voor de communicatie kun je heel veel verschillende communicatiemiddelen inzetten: website. nieuwsbrief, persbericht, flyer etc. Wat je inzet, is afhankelijk van het beschikbare budget en van de personele capaciteit.

Aandacht voor samenspelen
Welke middelen je ook inzet: zorg in al jouw uitingen ervoor dat je aangeeft dat ook kinderen met een handicap welkom zijn. Geef aan op welke manier je rekening met ze houdt, bijvoorbeeld omdat er speciale voorzieningen als een aangepast toilet en een gehandicaptenparkeerplaats zijn. Of omdat er altijd vrijwilligers zijn die een oogje in het zeil houden. Of omdat je het gewoon belangrijk vindt dat ALLE kinderen bij jou kunnen samenspelen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de communicatie in het draaiboek dat speeltuin Moby Dick heeft samengesteld (vanaf pagina 27).

Het document is te downloaden van deze website.