Speeltuinbende

Vrienden van de Speeltuinbende

Als ouder wil je niets liever dat je kind zorgeloos en met plezier samenspeelt. Deze ouders zijn als vrienden van de Speeltuinbende in actie gekomen en aan de slag gegaan voor samenspelen in hun buurt. En met resultaat! Lees hier hun verhaal.

Geïnspireerd? Je kunt natuurlijk ook als opa, oma, juf, meester of buurtcoach in actie komen voor zorgeloos samenspelen met plezier!

Rotterdam

Vriend van de speeltuinbende

Hi, ik ben Nabanita en ik woon in Rotterdam met mijn man, twee kinderen en nog een kleintje op komst. Saharsha is mijn dochter en kan bij ons in de buurt niet zelfstandig spelen, dat vinden we ontzettend jammer. Hoe ouder Saharsha wordt, des te meer ze door heeft wat ze allemaal niet kan. Hierdoor voelt ze zich vaak buitengesloten.

Barneveld

Vriend van de speeltuinbende

Ik ben Miranda en woon samen met Marcel, Jadith en Merelieke in Barneveld. Er komen gelukkig steeds meer mogelijkheden om ook mee te kunnen spelen op de lokale speelplekken. Helaas worden nog veel kinderen met een beperking als ziekig gezien. Ik hoop echt dat we dat kunnen veranderen. De eerste keer dat wij op een plek kwamen waar Merelieke ook gewoon mee kon spelen, hebben wij eindelijk kunnen ontspannen. We hebben zo genoten van de glimlach op haar gezicht!

Loenen

Vriend van de speeltuinbende

"Kinderen met een beperking kunnen veel meer dan je denkt!" Ik ben Paulien en samen met Patrick zijn wij de ouders van Tim (15) en Luna (13). We wonen met z’n vieren in Loenen. Luna heeft spina bifida en zit in een rolstoel. Samen buiten spelen is voor Luna alleen al moeilijk omdat veel kinderen tegenwoordig vaker binnen spelen en dus minder naar buiten komen.

Etten-Leur

Vriend van de speeltuinbende

Voor Isis is onbezorgd buiten samenspelen niet vanzelfsprekend. Wij zijn bij de Speeltuinbende om daar verandering in te brengen. Wij zijn Patrick en Bathseba Marijnissen, papa en mama van Isis. We wonen met onze honden Sao en Mai in Etten-Leur. Een paar jaar geleden maakten we kennis met de Speeltuinbende en meteen was er veel herkenning. Buitenspelen was niet zo gemakkelijk voor Isis als voor andere kinderen in onze omgeving. De meeste ouders konden hun kinderen vrij laten spelen waar wij altijd overal bij moesten zijn om spierspanningen op te vangen en het onmogelijke mogelijk te maken.

Maasdam

Vriend van de speeltuinbende

Samen spelen is zo belangrijk voor Yrsa. Ze hoort er dan bij, doet ertoe en maakt plezier. Ik ben Nicole, de moeder van Yrsa en met z’n drieën wonen we in Maasdam. Yrsa vindt het altijd geweldig om samen buiten te spelen. Dat is soms moeilijk omdat Yrsa ernstige meervoudige beperkingen (EMB) heeft. Maar ik neem zelf materialen mee naar een speelplek zodat er snel contact is en Yrsa toch mee kan doen. Ik ben heel actief en organiseer buitenspeeldagen in Oud-Beijerland. Ook ben ik betrokken bij het opzetten van de campagne ‘Ik ga EMB’!