Luuk en Noud

Dordrecht , Bendelid

Hoi, ik ben Luuk en ik ben 8 jaar oud. Ik woon samen met mijn broertje Noud en mijn ouders in Dordrecht. Ik heb Cerebrale Parese, ik zit in een rolstoel en kan mijn linkerhand niet zo goed gebruiken. Desondanks kan ik heel goed gamen, dat is mijn grote hobby! Later wil ik professioneel gamer worden. Ook vliegeren ben ik erg goed in. Binnenkort ga ik de Picoo testen, daar heb ik superveel zin in. Al met al zit ik echt niet stil! Ik zwem regelmatig en ik ben ook erg goed in racerunnen en zitskiën. 

Noud is mijn jongere broertje, hij is 4 jaar oud. Samenspelen vinden we beide erg leuk en dat doen we dan ook graag samen. Het liefst zouden we meer samen spelen in de speeltuin. Noud zou dan graag nog eens van de hoge glijbaan af willen glijden. Soms mag Noud al in zijn eentje in de speeltuin spelen, daar is hij erg trots op. Verder vindt hij het leuk om te kliederen met water, zand en lego. Mijn broertje is erg goed in lopen op zijn loopfiets.

Luuk en Noud

Onze leukste Speeltuinbende ervaringen zijn dat we naar Tiengemeten gingen en op de glijbaan mochten klimmen voor een video van de oude bendeleider. 

Mijn ouders vinden het ook erg belangrijk dat ik met andere kinderen kan samenspelen. Ze hopen dat alle ouders open staan voor vragen van andere ouders, die niet weten wat hun gehandicapte kind bijvoorbeeld allemaal kan. Zo kunnen we elkaar leren dat samenspelen heel leuk kan zijn voor álle kinderen. Het leukste vinden mijn ouders het waterballongevecht waarbij iedereen elkaar nat gooit. 

Luuk en Noud