Wat we voor je kunnen doen

Inleiding: 

Goed dat jullie aan de slag gaan om samen spelen (inclusive play) mogelijk te maken. Al meer dan 70 speeltuinen, gemeenten en scholen gingen jullie voor. Samen werken jullie aan de realisatie en uitvoering van het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking, een inclusieve samenleving, passend onderwijs en blije kinderen op school en in de buurt.
 

 

De Speeltuinbende heeft de afgelopen jaren heel veel kennis en ervaring opgebouwd op dit gebied en zet deze graag in om jullie te helpen. Wil je weten hoe je van een openbare speelplek, speeltuinvereniging of schoolplein een echte samenspeelplek* maakt? Lees dan verder om te zien wat wij voor jou kunnen doen.

*Onder (samen)speelplek valt ook het schoolplein

 

Onze ervaring

Kijk hier wat we hebben gedaan voor:

Speeltuinen
Natuurspeelplekken
Gemeenten
Scholen
Leveranciers & ontwerpers
Attractieparken

 

Ons aanbod

Speeltuinbendescan
Onze adviseur wandelt met betrokkenen over een speelplek en wijst ter plekke op sterke en minder sterke punten met betrekking tot toegankelijkheid en bespeelbaarheid. Na afloop ontvang je een rapport met tips, adviezen en inspirerende foto’s.

Speeltuinbendetest
Onze Speeltuinbende komt bij jullie langs. Onder leiding van de Speeltuinbendeleider testen de kinderen en ouders alle onderdelen van de speelplek op toegankelijkheid en speelwaarde. Een test van de Speeltuinbende is een vrolijk en hartverwarmend gebeuren. Het is een prachtig evenement om inclusie onder de aandacht te brengen van leerlingen, ouders en inwoners. Met het rapport dat jullie na afloop krijgen, kunnen jullie aan de slag om van de speelplek een echte samenspeelplek te maken.

Workshop Samen Spelen
De workshop is voor iedereen die zich bezighoudt met spelen, zowel in het sociaal domein als in de openbare ruimte/leefomgeving, als in het onderwijs. Onze adviseur Samen Spelen geeft jullie inzicht in het stimuleren van samen spelen (inclusive play). Wat houdt het in? Hoe krijg je het voor elkaar? Alle aspecten komen aanbod: infrastructuur, gastvrijheid, informatievoorziening en bespeelbaarheid. We passen de theorie direct toe op de eigen praktijk. Samen gaan we naar de speelplek en hier geven we jullie concrete tips. Na deze workshop weten jullie hoe je van een speelplek een samenspeelplek kunt maken.

Advies op maat
Zijn jullie al bezig met de ontwikkeling van een speelplek en willen jullie zeker weten dat iedereen er kan spelen? Onze adviseur toetst ontwerpen of concepten op toegankelijkheid en bespeelbaarheid voor alle kinderen. Een reflectie van leden van de Speeltuinbende is ook mogelijk. 

Bij grotere projecten – bijvoorbeeld het testen van meerdere speelplekken in een gemeente of een combinatie van test- en advieswerk – wordt een aanbod op maat gemaakt.

Willen jullie ook een samenspeelplek?
Schakel de Speeltuinbende in! Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.
Telefoon 020 679 1200
E-mail info@speeltuinbende.nl
 

Checklist schoolpleinen

Tips om van een schoolplein een samenspeelplein te maken