Wat we voor je kunnen doen

Inleiding: 

De Speeltuinbende heeft de afgelopen jaren heel veel kennis en ervaring opgebouwd over toegankelijkheid van speelplekken en over samen spelen. Ben je werkzaam voor een gemeente of beheer je een speelplek? En wil je wel eens weten hoe je tot een echte samenspeelplek komt? Schakel dan de Speeltuinbende in. We komen graag bij je langs!

Speeltuinbendescan
Onze adviseur wandelt met betrokkenen over een speelplek en wijst ter plekke op sterke en minder sterke punten ten aanzien van toegankelijkheid en bespeelbaarheid. Na afloop ontvang je een rapport met tips, adviezen en inspirerende foto’s.

Speeltuinbendetest
Onze Speeltuinbende komt bij je langs. Onder leiding van de Speeltuinbendeleider testen de kinderen en ouders alle onderdelen van jouw speelplek op toegankelijkheid en speelwaarde. Met het rapport dat je na afloop krijgt, kun je aan de slag om een echte samenspeelplek te creëren.

Workshop Samen Spelen
De workshop is voor iedereen die zich bezighoudt met spelen, zowel in het sociaal domein als in de openbare ruimte/leefomgeving. Na een inleiding wandel je samen met de adviseur samen spelen, een ervaren ontwerper en één of twee ouders van de Speeltuinbende over een speelplek. Alle aspecten van toegankelijkheid komen dan aan de orde: infrastructuur, gastvrijheid, informatievoorziening en bespeelbaarheid. Na afloop van de wandeling stel je een stappenplan samen.

Advies op maat
De adviseur toetst ontwerpen of concepten op toegankelijkheid en/of bespeelbaarheid, mogelijk met reflectie van onze junior-adviseurs van de Speeltuinbende.

Bij grotere projecten – bijvoorbeeld het testen van meerdere speelplekken in een gemeente of van een attractiepark – wordt een aanbod op maat gemaakt.

Deze gemeenten gingen je al voor

  • Dordrecht
  • Eindhoven
  • Emmen
  • Etten-Leur
  • Nijmegen
  • Rotterdam

Belangstelling?
Wil je meer weten? Of wil je ons inschakelen? Neem dan contact met ons op.