Zelf aan de slag met samen spelen

Inleiding: 

Leden van de Speeltuinbende zetten zich op allerlei manieren in om samen spelen zo gewoon mogelijk te maken. Iedereen doet wat bij hem/haar past. Niets moet alles en  mag, als het maar bijdraagt aan samen spelen. De één liket en deelt de posts op onze Facebook-pagina, de ander legt contact met de gemeente en zorgt dat de speelplek in de buurt een samenspeelplek wordt. Nog iemand anders begint bijvoorbeeld zelf een samenspeelclubje in een speeltuin.

Zo werken we samen aan het realiseren van onze droom: In Nederland is het vanzelfsprekend dat kinderen met en zonder handicap samen kunnen spelen op iedere (georganiseerde) speelplek. Laat je inspireren door activiteiten van bendeleden en test in ieder geval alvast je eigen speelplek!

Zelf speelplekken testen
Je kent bijvoorbeeld zelf speelplekken op toegankelijkheid en bereikbaarheid testen. Wat heb je nodig?

  • Een testkaart
  • Een testbordje
  • Een fotocamera én een assistent

> Download testbordje
> Download testkaart

Neem de spullen mee naar de speeltuin, lees de instructie en beantwoord de vragen op de Testkaart. Stuur je resultaten naar bendeleider@speeltuinbende.nl

Heb je vragen? Bel of mail de Bendeleider van de Speeltuinbende:
Cerunne Bouts, bendeleider@speeltuinbende.nl

Wil je weten hoe andere speeltuinen scoren?
Ga naar de Facebookpagina van de Speeltuinbende. De resultaten worden gedeeld op de eventpagina 'Test je eigen speeltuin'.

Wat gaan we doen met de resultaten?
In het najaar bespreekt de Speeltuinbende de resultaten met zo veel mogelijk beheerders en makers van speelplekjes in Nederland. Zij kunnen dan zelf zien dat kinderen graag samen willen spelen maar dat dat helaas lang niet overal kan.

We hopen natuurlijk dat ze door de foto’s en testresultaten echt zin krijgen om aan de slag te gaan en speelplekken in buurten en wijken beter toegankelijk en bespeelbaar maken voor alle kinderen.