Activiteiten op De Grote Samenspeeldag

Er is van alles te beleven op De Grote Samenspeeldag. Kijk snel hieronder om hier meer over te lezen. Dit jaar kunnen er 200 kinderen meedoen. Ieder kind kan zich inschrijven voor 3 activiteiten, maar vol = vol. Binnenkort kan je je hiervoor aanmelden, Speeltuinbendeleden krijgen als eerste de mogelijkheid om zich aan te melden. 

 

 

 

 

Image
De Grote Samenspeeldag

 

 

Activiteiten voor kinderen

Zie hieronder alle activiteiten waar kinderen aan mee kunnen doen. Let op! Voor deze activiteiten moet je je opgeven via het aanmeldformulier en vol=vol.

Boogschieten

Image
boogschieten

Boogschieten is een hele belevenis! Heel spannend of het lukt om de pijl in het doel te krijgen. De mensen van Even Buiten kunnen jou dit leren. Doe je mee?                                                                                                                                                                                                                                                                           

Breakdance met Redo

Image
Redo

Onze ambassadeur Redo weet met zijn breakdance skills iedereen te inspireren. Hij weet als geen ander hoe hard je moet strijden als je een handicap hebt én hoe je er voor zorgt dat je je hier niet door laat tegenhouden. Laat jij ook je dans moves zien tijdens De Grote Samenspeeldag?

Circus Snor

Image
Circus

Bij Circus Snor kunnen kinderen optreden met heuse circusartiesten in een echte circustent. Voor elk kind, groot of klein, met of zonder handicap, weet dit unieke circus wel een rol te verzinnen waarin ze kunnen schitteren. Ontdek tijdens De Grote Samenspeeldag jouw talent!

De Klimtoren

Image
klim

Klimmen in een toren van 10 meter hoog? Met professionele instructeurs van Even Buiten die jou uitdagen en zorgen dat je veilig naar boven en naar beneden komt? Het kan op De Grote Samenspeeldag! Een stoere activiteit voor kinderen met en zonder handicap!                                                       

Het Gamestation

Image
Gaming

Bij deze activiteit kan iedereen, ongeacht de beperking, mee-gamen. Jullie gaan samen een leuk spel spelen op de Xbox. En er is een elektronische toverdoos met grote ronde knoppen, waarop je gezamenlijk een muziekstuk gaat spelen.                                                                               

Juf Jolijn

Image
Juf Jolijn

Juf Jolijn is een beetje een doldwaze en gekke juf. Ze kan slecht stil zitten en wil graag zingen, dansen en voorlezen. Dat doet ze allemaal door woorden aan te wijzen op plaatjes, dan kunnen ook kinderen die niet of moeilijk kunnen praten meedoen! Op deze dag is haar hond Wiwaldi is jarig! Feest je mee?

Snoezelruimte

Image
Snoezelen

Laat je meenemen in een verhaal waarin je van alles beleeft in de snoezelruimte. Laat al je zintuigen prikkelen en kom lekker tot rust. Rylana neemt je mee in dit avontuur. Er is mooie muziek, er zijn glinsterende materialen, heerlijke zachte plekken om te zitten of te liggen. Dit is een binnen activiteit.                                                                                                                                                                                              

Wheelchairskills

Image
Wheelchair skills activiteit

De activiteit van het Wheelchairskills team is voor iedereen die trucs wil leren in een rolstoel. Of je nu al jaren in de rolstoel zit, of nog nooit in de rolstoel hebt gezeten, ieder kind wordt uitgedaagd om zijn grenzen te verleggen op het spannende rolstoelparcours. Zou jij een wheely kunnen in een rolstoel?

Workshops volwassenen

Zie hieronder de workshops die je kan volgen.

De kracht van spelen

Image
Pleun

Ervaar waar spelen echt om gaat, vanuit de beleving van kinderen. Wat is spelen? Wat is nodig om lekker te kunnen spelen? Je ontdekt wat de kracht van spelen is, waarom het (vrij) spelen onder druk staat en wat jij als ouder kan doen om het spelen voor kinderen te stimuleren. Verruim je blik, laat je inspireren!

1-2-4-Samen(Spelen)

Image
Luuk workshop

Samenspelen is voor alle kinderen belangrijk. Niet alleen omdat het enorm leuk is, maar ook omdat het hen helpt in het leren omgaan met anderen. Als ouder weet je hier alles van en heb je hier veel ideeën over. Deel je ervaringen en leer van elkaar!  Lees verder

Lokale Speeltuinbendes

Image
Ilse

Een lokale Speeltuinbende maakt zich sterk voor meer samenspeel plezier in de buurt. Het mooie is dat iedereen een lokale Speeltuinbende kan starten. Jij dus ook! Lees hier meer over deze workshop          

Wat valt er nog meer te beleven?

Naast de activiteiten en workshops zijn er nog allerei losse activiteiten op het terrein, gave artiesten en enthousiaste gastsprekers die er met ons een geweldige dag van zullen maken!

De Sjoeter

Image
Sjoeter

Met deze mega ballenschieter kan echt iedereen een bal gooien. Druk op de grote rode knop en de bal schiet hoog in de lucht. Of probeer de bal maar eens te vangen. Ook kunnen er toffe spellen worden gespeeld met De Sjoeter. Iedereen is welkom! Speel jij met ons mee?

De Spelletjesbus

Image
De Spelletjesbus

Samen spelen is leuk en iedereen mag meedoen, toch!? Laat je verassen bij de Spelletjesbus! Hier weten ze alles van ondersteunde communicatie en laten ze zien hoe je mee kan spelen en kletsen door bijvoorbeeld te kijken met je ogen of plaatjes aan te wijzen. Kom jij ook gezellig meespelen? Lees meer

Op de foto

Image
Op de foto

Met de Fotospiegel maak je een super leuke foto in een flits! Ga jij met al je vriendjes, broertjes, zusjes, Buzzy of Mattie op de foto? Pak de grappige attributen er bij en maak een foto. De foto wordt direct uitgeprint en kan je mee naar huis nemen. Hoe gaaf is dat!           

De Knutselclub

Image
Knutselclub

Heb je zin om lekker creatief bezig te zijn? Kom dan met ons knutselen bij de knutselclub! Tekenen, schilderen, vouwen: hier kan het allemaal! 

Douwe Bob

Image
Douwe Bob

Onze ambassadeur Douwe Bob is er ook bij! Hij zal deze fantastische dag afsluiten met één van zijn mooie liedjes op het podium. Ook kan hij het vast niet laten om ook even mee te spelen. Zing, dans en speel jij ook mee? 

Klaas van Kruistum

Image
klaas

Klaas van Kruistum is er ook bij op De Grote Samenspeeldag! Hij zal de dag samen met jullie feestelijk openen. Klaas van Kruistum is iedere zaterdagmiddag te zien als presentator van ZappLive. En jullie kennen hem vast van nog veel meer mooie programma's. Lees meer...

Rick Brink

Image
Rick Brink

Als oud Minister van Gehandicaptenzaken zet Rick Brink zich actief in voor het Gehandicapte Kind. Hij vindt het enorm belangrijk dat alle kinderen buiten kunnen spelen, een inclusieve samenleving begint bij de kinderenLees meer      

Sophie van Hoytema

Image
Sophie

Sophie van Hoytema zal als enthousiaste dagvoorzitter jullie door de hele dag meenemen. Dit zal ze doen met veel gezang, gedans en gelach. Sophie heeft veel ervaring als presentatrice, dagvoorzitter, cabaretière, zangeres én gespreksleider.  Lees hier meer

De Smikkelhoek

Image
Smikkelhoek

Begint je buikje te rommelen? Dan is het tijd om iets te eten! Bij de Smikkelhoek kun je op elk moment water en fruit halen, maar is er ook de mogelijkheid lekkere snacks en drankjes te kopen. En, het is een goede plek om even uit te rusten!