De Grote Samenspeeldag

Alles dat je moet weten over De Grote Samenspeeldag

Op De Grote Samenspeeldag is van alles te beleven! Je kunt zelf kiezen aan welke activiteiten je meedoet. Op deze pagina staat alle belangrijke informatie wat je moet weten om de dag goed te laten verlopen.

Het programma van De Grote Samenspeeldag
 

  • 10:00 – 11:00 uur: Ontvangst en registratie  

  • 11:00 uur: Opening op het podium 

  • 11:30 – 15:30 uur: Activiteiten 

  • 15:45 uur: Afsluiting op het podium 

  • 16:15 uur: Einde dag en vertrek 

Aanmelden

Meld je bij de registratiebalie en laat de mail zien die je na de aanmelding voor De Grote Samenspeeldag hebt ontvangen (digitaal of print). Je krijgt van ons het programma en een plattegrond van het terrein. Alle kids ontvangen ook een coole naamsticker en button. Deze button geeft de kleur aan van de groep waarmee je tijdens De Grote Samenspeeldag twee toffe activiteiten kunt doen:

1. Op jacht naar de schat
2. Maken van een graffiti kunstwerk

Alle activiteiten, zoals het gamestation, de knutselclub, de sjoeter en de snoezelruimte etc. kun je de gehele dag door doen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten.

Adres, parkeren & vervoer

Het adres van De Grote Samenspeeldag is:   

Fort de Batterijen  
Overeindseweg 25  
3439 LP Nieuwegein  

Parkeren kan in parkeergarage P + R Westraven Griffioenlaan 1 bis, 3526 LA Utrecht. Tussen 10:00 - 16:30 uur rijden er pendelbussen tussen Fort de Batterijen en P + R Westraven. Kosten voor parkeren zijn €6,- voor de hele dag.   

Er zijn ook rolstoeltoegangelijke pendelbusjes aanwezig. Hiervoor geldt het sectorprotocol van KNV. Er mag niet gegeten en gedronken worden in de bus mits er medische redenen voor zijn. Aanwijzingen van de chauffeur dienen te allen tijde worden opgevolgd. 

Mocht je het toch fijner vinden om personen die wat minder mobiel zijn af te zetten bij Fort de Batterijen, dan kan dat bij de Kiss & Ride. Daarna moet de auto bij P + R Westraven geparkeerd worden. Let op: in de buurt van de locatie is een brug afgesloten (zie kaartje in deze bijlage). Ook gebeurt het soms dat als Google Maps gebruikt je wordt omgeleid. Bij andere navigatiesystemen gebeurt dit niet. Als je Google Maps toch gebruikt vul dan Overeindseweg 100 in. Dan kom je namelijk op een punt uit waar ook het omleidingsbord (ivm de brug) naar het Fort staat.

Kom je met het OV? Neem dan contact op met Lianne Zandstra per mail lzandsta@gehandicaptekind.nl of telefonisch 06-15552076, zij stemt met je af hoe je het beste bij Fort de Batterijen kunt komen. 

Eten & drinken

Tijdens De Grote Samenspeeldag zijn er foodtrucks aanwezig waar je lekkere hapjes en drankjes kunt kopen. Er zijn vegetarische snacks en ook glutenvrij eten. Let op: het eten is niet altijd glutenvrij bereid. Als je specifieke dieetvoorschriften of allergieën hebt, dan is het verstandig om zelf wat mee te nemen. Verder is er de hele dag gratis water en fruit te krijgen. 

Kledingadvies

We gaan de hele dag los! Samen spelen, klauteren, zingen en dansen. Veel activiteiten vinden buiten plaats. Het kan warm en koud zijn. Ook kunnen de kinderen nat en vies worden. Laat ze voldoende laagjes dragen, trek ze laarzen of gympies aan en neem voor de zekerheid een extra setje kleding voor de kinderen mee. Ook zijn er activiteiten in het water. Als de kinderen het leuk vinden om hieraan mee te doen, dan is het verstandig om badkleding en een handdoek mee te nemen. 

Pictokaart

Soms hebben kinderen met een beperking moeite met de gesproken taal, om deze te begrijpen of te kunnen uiten. Dat wil niet zeggen dat zij niets te zeggen hebben! Tijdens De Grote Samenspeeldag gaan we, om de communicatie met en tussen kinderen te verbeteren, een pictokaart inzetten. Het woord zegt het al, het is een kaart met pictogrammen die je kunt aanwijzen of waar je naar kunt kijken om te zeggen wat je wil doen.   

In deze bijlage vind je de pictokaart die we op De Grote Samenspeeldag willen inzetten. Wellicht vind je het leuk om deze alvast te bekijken.

Algemene voorwaarden

Lees de algemene voorwaarden van De Grote Samenspeeldag goed door.

Heb je toch nog een vraag?

Kijk eerst bij de meest gestelde vragen. Misschien staat jouw vraag ertussen. Heb je dringende vragen? Bel Cerunne Bouts: +31 621495452. Voor afmeldingen of vragen voor na het even mail naar info@gehandicaptekind.nl.