Meest gestelde vragen over De Grote Samenspeeldag

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over De Grote Samenspeeldag op 26 juni te Nieuwegein.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met info@gehandicaptekind.nl of bel naar 020 6791200 (tijdens kantooruren).

 

 

Hoe kan ik mij aanmelden voor De Grote Samenspeeldag?

Aanmelden voor De Grote Samenspeeldag kan vanaf eind maart via deze pagina. Houd deze pagina dus goed in de gaten!


Tip: meld je vandaag nog aan bij De Speeltuinbende om als één van de allereersten GRATIS kaarten te bemachtigen.

Voor welke leeftijd is De Grote Samenspeeldag bedoeld?

Alle leeftijden zijn welkom, maar de activiteiten zijn het leukst voor kinderen vanaf 6 jaar.
 

Wat zijn de kosten?

Voor De Grote Samenspeeldag betaal je 3,95 per persoon voor de hele dag. Leden van de Speeltuinbende hebben gratis toegang tot De Grote Samenspeeldag. 

Van hoe laat tot hoe laat is De Grote Samenspeeldag op zondag 26 juni?

De Grote Samenspeeldag vindt plaats van 11:00u tot 16:00u. Je kunt aankomen en vertrekken wanneer je wilt, al is het natuurlijk het leukst als je er de hele dag bij kunt zijn!

Waar moet ik zijn op zondag 26 juni?

De Grote Samenspeeldag vindt plaats op Fort de Batterijen. Klik hier voor de locatie en route.

Hoe kom ik op de locatie?

Op het aanmeldformulier kan je aangeven of je met de auto of het OV komt. Kom je met het OV? Dan krijg je mail van ons over de pendeldienst van en naar het station. Kom je met de auto? Parkeren kan in parkeergarage P + R Westraven. Zie de adresgegevens onder de vraag 'waar kan ik de auto parkeren?'

Het is mogelijk om personen af te zetten bij de Kiss & Ride. Parkeren kan niet bij Fort de Batterijen, maar bij P&R Westraven. Vanuit daar rijden er pendelbussen en rolstoeltoegankelijke bussen van de Dirk Kuyt Foundation naar Fort de Batterijen.

Waar kan ik de auto parkeren?

Helaas is er, door ruimtegebrek, geen mogelijkheid voor bezoekers om te parkeren bij Fort de Batterijen. Parkeren kan in parkeergarage P + R Westraven:

Griffioenlaan 1 bis
3526 LA Utrecht. 

Tussen 10:00  - 16:30 uur rijden er (gratis) pendelbussen heen en weer van en naar Fort de Batterijen.
Kosten voor het parkeren bedraagt €6,- voor de hele dag.

De Dirk Kuyt Foundation rijdt heen en weer met twee busjes die rolstoeltoegankelijk zijn. 

Hoeveel kost het om te parkeren?

Het parkeren bij P+R Westraven bedraagt €6,- voor de hele dag. 

Adresgegevens van de parkeergarage:
Griffioenlaan 1 bis
3526 LA Utrecht. 

Tussen 10:00  - 16:30 uur rijden er (gratis) pendelbussen heen en weer van en naar Fort de Batterijen. De Dirk Kuyt Foundation rijdt heen en weer met twee busjes die rolstoeltoegankelijk zijn. 

Kan ik ook bij de locatie parkeren?

Helaas is er, door gebrek aan ruimte, geen mogelijkheid voor bezoekers om bij de locatie te parkeren. Wel is het mogelijk om personen af te zetten bij de Kiss & Ride, om daarna de auto te parkeren bij P&R Westraven, vanwaar de pendeldienst rijdt.

Let wel: het komt helaas voor dat Google Maps je een verkeerde weg instuurt waar je met de auto niet mag komen. Bij andere navigatiesystemen gebeurt dit niet. Als je Google Maps toch gebruikt vul dan Overeindseweg 100 in. Dan kom je op een punt uit waar ook het omleidingsbord (i.v.m. de brug) naar het Fort staat.

Hoe kom ik van de parkeergarage bij Fort de Batterijen?

Tussen 10:00  - 16:30 uur rijden er (gratis) pendelbussen heen en weer van en naar de P&R Westraven en Fort de Batterijen. De Dirk Kuyt Foundation rijdt heen en weer met twee busjes die rolstoeltoegankelijk zijn. 

Voor het vervoer met de busjes van  Dirk Kuyt Foundation geldt het sectorprotocol van KNV (zie https://www.knv.nl/coronaprotocollen/). Er mag niet gegeten en gedronken worden in de bus mits er medische redenen voor zijn. Aanwijzingen van de chauffeur dienen te allen tijde worden opgevolgd. 

Is het noodzakelijk om aanwezig te zijn bij het hele dagprogramma of kunnen we later aansluiten en/of eerder weggaan?

We zouden het natuurlijk het allerleukste vinden als je er de hele dag bij bent. Je wordt in een groep ingedeeld om te werken aan jouw challenge van de dag. Maar het is niet noodzakelijk om er de hele dag bij te zijn. Er zijn rustplekken voor als je je een momentje wilt terugtrekken

Kan op de dag zelf nog bepaald worden aan welke activiteit/workshop mijn kind/ik zou willen deelnemen?

Ja, dat kan! Je kan de hele dag door zelf kiezen aan welke activiteiten je meedoet. Ook zullen er spelbegeleiders zijn die de kinderen uitdagen aan verschillende activiteiten mee te doen en samen te spelen met andere kinderen. 

Is De Grote Samenspeeldag geschikt voor mijn kind met een (ernstig) meervoudige beperking?

Jazeker! Er is een grote variatie aan activiteiten en een aantal daarvan is zeker geschikt voor kinderen met een meervoudige beperking. Het gemeenschappelijk programma is sowieso een feest voor álle kinderen. Het terrein wordt zo goed mogelijk rolstoeltoegankelijk gemaakt. Er zijn aangepaste sanitaire voorzieningen. Er zijn professionele spelbegeleiders aanwezig die ervoor zorgen dat ieder kind mee kan doen en dat er sámen gespeeld wordt. 

Mijn kind maakt gebruik van pictokaarten om te communiceren. Maken jullie hier ook gebruik van?

Jazeker!
We weten dat sommige kinderen moeite hebben met de gesproken taal, om deze te begrijpen of te kunnen uiten. Tijdens De Grote Samenspeeldag maken we dan ook gebruik van pictokaarten om de communicatie met en tussen kinderen te verbeteren. Bij alle activiteiten en bij de Samenspeelchefs zijn deze kaarten aanwezig. 

In deze bijlage vind je de pictokaart die we op De Grote Samenspeeldag inzetten. Wellicht vind je het leuk om deze alvast te bekijken.

Kan ik als ouder De Grote Samenspeeldag met een gerust hart met mijn kind bezoeken?

Er zijn professionele spelbegeleiders aanwezig die veel ervaring hebben met kinderen vanaf 6 jaar, ongeacht of zij een beperking hebben. De kinderen zijn bij hen tijdens de activiteiten in goede handen. Wel blijven ouders/verzorgers verantwoordelijk voor de eigen kinderen, maar worden zo veel mogelijk ontzorgd.

Is de locatie toegankelijk voor mijn kind in een rolstoel?

De Grote Samenspeeldag is voor álle kinderen, met en zonder handicap. We doen ons best het terrein zo toegankelijk mogelijk te maken. Heb je naderhand tips om het nog toegankelijker te maken? Heel fijn! Dat nemen we graag mee naar de volgende editie.  

Is er begeleiding aanwezig voor mijn kind(eren)?

Op het hele terrein zijn spelbegeleiders aanwezig die de Samenspeelcultuur bewaken. De activiteiten worden gegeven door professionele spelbegeleiders. De verantwoordelijkheid over de kinderen ligt echter bij de ouders. Bij de workshops voor ouders worden de kinderen opgevangen op een nabijgelegen ruimte. 

Mag ik mijn hulphond of buddyhond meenemen?

Honden zijn niet toegestaan op het terrein, met uitzondering van officiële assistentiehonden. Een hulphond of buddyhond, mits duidelijk herkenbaar, mag dus wel mee voor assistentie. 

Wat voor toiletfaciliteiten zijn er?

We zorgen voor voldoende toiletten, per toiletgebouw is ook een invalidetoilet aanwezig. Ook is er de mogelijkheid voor liggende verzorging. 

Is er EHBO aanwezig?

Er is EHBO aanwezig op de locatie. 

Is er de mogelijkheid om eten en drinken te kopen op de locatie?

Je kan de hele dag vrij water en fruit halen. Daarnaast zijn er supertoffe foodtrucks aanwezig waar je tegen betaling zoete en hartige snacks en lekkere drankjes kunt halen. Heb je allergieën of specifieke dieetwensen? Dan raden we aan zelf voldoende eten en drinken mee te nemen.   

Is er specifieke kleding aan te raden voor deze dag?

We gaan de hele dag los! Samen spelen, klauteren, zingen en dansen. Veel activiteiten vinden buiten plaats. Het kan warm en koud zijn en je kan nat en vies worden. Draag dus voldoende laagjes, doe de laarzen aan en neem voor de zekerheid een extra setje kleren mee.  

Kan ik ervan uitgaan dat De Grote Samenspeeldag hoe dan ook doorgaat?

We doen er alles aan om De Grote Samenspeeldag door te laten gaan. Bij onvoldoende animo of extreme weersomstandigheden kan de dag helaas NIET doorgaan. In dat geval krijgen mensen met een kaartje ofwel hun geld terug of wordt het omgezet in een toegangsbewijs voor de eerstvolgende Grote Samenspeeldag. 

Houden jullie rekening met de coronamaatregelen?

Wij volgen de actueel geldende coronaregels. Zie hier. Deelnemers ontvangen vóór 26 juni nog een bericht van ons hierover. 

Houd rekening met de volgende zaken:


 Vol=Vol 

Let op! Voor De Grote Samenspeeldag hebben we ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Wees er dus snel bij want vol=vol.  

Foto en video 

Tijdens De Grote Samenspeeldag zullen foto’s en video’s gemaakt worden voor diverse communicatie doeleinden 

Image
De Grote Samenspeeldag