Vrijwilligers foto 2021

Programma van De Grote Samenspeeldag

Er is van alles te beleven op De Grote Samenspeeldag, je hoeft je geen seconde te vervelen! Kijk snel hieronder wat je allemaal kunt verwachten. Lees ook de pagina met alle belangrijke informatie, zodat de dag goed verloopt.

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt, er komen namelijk nog altijd toffe activiteiten en coole artiesten bij! Houd deze pagina dus goed in de gaten. 

Image
DGS aanmeld
                                   ​​​​​Zondag 26 juni van 11:00u tot 16:00u​​​​​

 

 

Image
DGS logo

 

 

Wat valt er allemaal te beleven?

Hieronder vind je alvast een voorproefje van de activiteiten waar je dit jaar aan mee kunt doen, de artiesten die gaan optreden en de foodtrucks waar je allerlei lekkers kunt halen.

In tegenstelling tot vorig jaar, hoef je je dit jaar niet apart aan te melden voor de verschillende activiteiten.

Op zoek naar de schat

Image
Schatkist

Ga met je groepje op zoek naar de schat! Als je de opdrachten goed uitvoert, kom je misschien wel iets heeel moois en waardevols tegen...!

Kunstzone

Image
Kunstzone

Pak een spuitbus, en spuit mee! Uiteraard krijg je eerst een korte uitleg over hoe een spuitbus werkt. Iedereen helpt mee om een witte muur om te toveren tot een vrolijke, kleurrijke muur.

Wheelchairskills

Image
wheelchairskills

Wil jij coole trucs leren in een rolstoel? Of je nu al jaren in een rolstoel zit, of nog nooit in een rolstoel hebt gezeten, ieder kind wordt uitgedaagd om zijn grenzen te verleggen op het spannende rolstoelparcours. Zou jij een wheely kunnen?

Gamestation

Image
Gamestation

Houd jij ook zo van gamen? Kom dan vooral langs bij het gamestation waar je toffe spellen speelt en tegen elkaar kunt racen. 

Waterpret

Image
Waterpret

Spetter, pieter, pater, lekker in het water! We gaan kanoën en suppen met Sailwise in het water rondom het Fort. Ze hebben ook een windsurf simulator als je liever op de vaste wal blijft.

Circus Sambal

Image
Circus Sambal

Bij Circus Sambal kunnen kinderen optreden met heuse circusartiesten in een echte circustent. Voor elk kind, groot of klein, weet dit unieke circus wel een rol te verzinnen waarin ze kunnen schitteren. Ontdek tijdens De Grote Samenspeeldag jouw talent!

Juf Jolijn

Image
Juf Jolijn

Juf Jolijn is een beetje een doldwaze en gekke juf. Ze kan slecht stil zitten en wil graag zingen, dansen en voorlezen. Door te wijzen naar de plaatjes met woorden, maakt ze het leuk en uitdagend. Met Juf Jolijn is het altijd een gezellige boel en ieder kind kan meedoen!

De Knutselclub

Image
Knutselen en schminken

Heb je zin om lekker creatief bezig te zijn? Kom dan met ons knutselen. Tekenen, schilderen, vouwen: het kan allemaal! Als je het werk liever overlaat aan Corien of Marit: zij zitten klaar om iets heel moois op jouw gezicht te schminken.

Spelletjesbus

Image
Spelletjesbus

Samen spelen is leuk! Bij de Spelletjesbus speel je spelletjes op een hele coole manier! Zo kun je bellen blazen, zonder zelf te moeten blazen en kun je leren communiceren met je ogen, hoe leuk is dat?

De Sjoeter

Image
De Sjoeter

Met deze mega ballenschieter kan echt iedereen een bal gooien. Druk op de grote rode knop en de bal schiet hoog in de lucht. Of probeer de bal maar eens te vangen. Ook kunnen er toffe spellen worden gespeeld met De Sjoeter. Speel jij met ons mee?

Skillgames

Image
Skillgames

Houd je van voetballen? Kom dan zeker langs bij de Skillgames van de Bijzondere Eredivisie. We spelen allemaal leuke spellen met een (voet)bal. Schiet of gooi jij de bal door het gatendoek met de meeste punten of kan jij super goed koppen? Je leert en oefent het hier!

Bekijk hier een toffe video van Skillgames.

Framerunnen

Image
Framerunnen

Wil jij eens weten hoe het is om met een frame (hard) te lopen? Of wil jij je skills laten zien? Kom dan langs bij het Framerunnen, waar je de driewiel-loopfiets uit kunt proberen.

Snoezelruimte

Image
Snoezelruimte

Rylana neemt je met haar verhaal mee op avontuur in de Snoezelruimte. Met mooie muziek, glinsterende materialen en heerlijk zachte plekken om te zitten of te liggen. Laat al je zintuigen prikkelen en kom lekker tot rust.

BubbleDutch

Image
BubbleDutch

Kun jij grote bellen blazen? Bij BubbleDutch kun je lekker kliederen met zeepsop. Kun jij een bubbel zo groot als jezelf maken?

Clownbuddies

Image
Clownbuddies

Sprookje, Pippa en Mazzel vormen samen de Clownbuddies! Met de clownbuddies is het áltijd een dolle boel met al de gekke fratsen die ze uithalen. Je leest hier meer over de Clownbuddies.

Op de foto

Image
Fotospiegel

Met de Fotospiegel maak je een super leuke foto in een flits! Ga jij met al je vriendjes, broertjes en zusjes op de foto? Pak de grappige attributen erbij en KLIK. De foto wordt direct uitgeprint en kan je mee naar huis nemen. Hoe gaaf is dat!   

Mattie de mascotte

Image
Mattie

Wil jij Mattie eens in het echt ontmoeten? Dat kan! Ons altijd blije vriendje van het Gehandicapte Kind is natuurlijk aanwezig op De Grote Samenspeeldag. Ga jij met hem op de foto? 

Goochelaar

Image
Goochelaar Janse

Goochelaar Janse Heijn kan de gekste en de coolste trucjes. Je kijkt je ogen uit en hij laat je gegarandeerd lachen. Wie weet leert hij je nog wel een trucje of twee.

Foto: Mike Bink

Dans Moves

Image
Dans Moves

Je kunt je helemaal laten gaan tijdens de dansworkshop van Beatz DanceStudio. Hier leer je vandaag de coolste pasjes!

Douwe Bob

Image
Douwe Bob

Hij is erbij hoor: Douwe Bob, ambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind! Samen gaan we zingen, dansen en muziek maken! Dit mag je niet missen!

Foto: Ilja Meefout

DJ Cripple X

Image
DJ Cripple X

DJ Cripple X, ook wel Ricardo Acari, zorgt tijdens De Grote Samenspeeldag voor de lekkerste deuntjes. Niet alleen laat hij jou dansen op zijn coole muziek, tijdens de dj-workshop leert hij jou echte dj-skills! Word jij later ook dj'er?

Big Bang

Image
Big Bang

De 22-koppige big band Big Bang, opent De Grote Samenspeeldag met de gaafste nummers. Zonder de Big Bang is het feestje niet compleet!

Lachende Zon

Image
Lachende Zon

De Lachende Zon speelt de muzikale voorstelling Beestachtig Mooi. Hoor jij welke dierengeluiden ze zingen? Zing, klap of dans lekker mee! 

My Breath My Music

Image
My Breath, my Music

Stichting My Breath My Music neemt allemaal muziekinstrumenten mee die jij mag bespelen. Ze gaan natuurlijk ook nog voor ons optreden, bekijk hier een tof filmpje.
De band bestaat uit Ruud, Florine, Ivo, Dilayla en Karin. Speel en beweeg lekker met ze mee!
 

Leonie & Adam

Image
Leonie & Adam

Leonie & Adam zijn theatermakers en maken muziek. Tijdens De Grote Samenspeeldag lopen ze rond en zorgen ze voor heel veel gezelligheid.

De Soepkeetel

Image
Soepkeetel

Foodtruck De Soepkeetel maakt niet alleen heerlijke soepjes, ze verkopen ook een variatie aan lekkere broodjes en warme snacks.

Ricky's Bakery

Image
Ricky's Bakery

Bij Ricky's Bakery vind je de allerlekkerste hotdogs en mini donuts. Deze worden gemaakt met verse en (h)eerlijke ingrediënten, maar bovenal met veel liefde en aandacht.

Coffee Travels

Image
Coffee Travels

Terwijl de kinderen aan het spelen zijn, wil je als ouder/verzorger natuurlijk kunnen genieten van een goede kop koffie. Sophie en Anouk van Coffee Travels zorgen ervoor dat er ook aan de volwassenen wordt gedacht! Ze komen langs met hun mobiele koffierbar, een soort tuk tuk.

Loket Lokale Speeltuinbendes

Image
Workshop

Speciaal voor de ouders staan Carlijn en Ilse de hele dag paraat met informatie en inspiratie over samen spelen en Lokale Speeltuinbendes. Om 12.00, 14.00 en 15.00 uur geven ze een korte presentatie over samen spelen en over wat een Lokale Speeltuinbende is en hoe je er één kunt starten.

De Samenspeelchefs

Op De Grote Samenspeeldag zijn onze samenspeelchefs aanwezig om te ondersteunen waar nodig. Ze bevinden zich op meerdere plekken op het terrein en hebben de nodige ervaring met kinderen met en zonder een beperking. De samenspeelchefs houden heel veel van spelen, dus met hen heb je gegarandeerd plezier! 

De samenspeelchefs beheren een buitenspeelkliko: een kliko die gevuld is met buitenspeelmateriaal voor alle kinderen. De buitenspeelkliko is één van de nieuwe boxen die in samenwerking met de Speelkanjers is ontworpen. Hier lees je er meer over.

Behalve buitenspeelmateriaal, vind je in onze buitenspeelkliko's ook pictokaarten. Een pictokaart is een kaart met pictogrammen, waarop je kunt aanwijzen of naar kunt kijken om te zeggen wat je wil doen. 

Image
pictokaart

Veel kinderen met een beperking hebben (ook) moeite met de gesproken taal, om deze te begrijpen of te kunnen uiten. Dat wil niet zeggen dat zij niets te zeggen hebben! Door hen in hun communicatie te ondersteunen met een pictokaart, kunnen ook zij meespelen tijdens De Grote Samenspeeldag en leren we elkaar beter kennen.

Wil je zo'n kaart alvast bekijken? Je kunt hem hier downloaden.

Natasja

Image
Natasja

Mijn naam is Natasja Dorsman en sinds 2016 heb ik mijn eigen bedrijf. Ik verzorg en begeleid kinderen met een hulpvraag op diverse locaties. Mijn werkzaamheden zijn uiteenlopend, van de basiszorg met een aantal verpleegtechnische handelingen tot thuisonderwijs of revalidatie in samenwerking met de leraren en therapeuten van het kind. Daarnaast werk ik als invalkracht bij Ontwikkelcentrum Zomerplus voor jongeren met EMB. Wat leuk dat jullie komen spelen op De Grote Samenspeeldag. Ik hoop dat jullie er net zoveel zin in hebben als ik!

Evelien

Image
Evelien

Mijn naam is Evelien Mooijaart en woon in Ooltgensplaat ik heb de opleiding SAW kinderopvang 3 en Persoonlijke begeleidster gehandicaptenzorg 4 afgerond. Ik ben na het afronden van mijn opleidingen aan de slag gegaan op een kinderdagverblijf. 

Franziska

Image
Franziska

Mijn naam is Franziska Nath en ik ben werkzaam bij het CreatiefHuis. Momenteel werken Johanna en ik samen met Ilse van der Put van Empowerment by Playing, aan het samenspeelproject ‘SpelenmaaR’. Hier maken we tijdelijke speeltuinen met losse materialen als planken, dozen en buizen. We zetten graag onze creativiteit in om mensen van heel uiteenlopende achtergronden met elkaar en met hun innerlijke kind, te verbinden. Tot snel op De Grote Samenspeeldag!

Johanna

Image
Johanna

Mijn naam is Johanna Schröder en werk vanuit mijn bedrijf, het Creativersum bij Het Creatiefhuis Wageningen, wat Franziska Nath en ik in 2021 samen hebben opgericht. Met het Creatiefhuis doen we van alles wat mensen samen brengt. Ons middel: spelen! Tegenwoordig zijn we bezig met een inclusief pop-up speeltuin 'SpelenMaaR' die ik de zomer op veel plekken rondom Wageningen voor een dag gaat 'up-poppen'. Ik kijk heel erg uit naar De Grote Samenspeeldag want samen en spelen zijn twee van mijn meest favoriete dingen!

Anniek

Image
Anniek

Mijn naam is Anniek de Ridder en ik werk als Pedagogisch Behandelaar bij de Koninklijke Auris Groep. Auris is een organisatie die onderwijs, begeleiding en zorg biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met gehoor-, spraak- en taalmoeilijkheden. Ik heb SPH gestudeerd met een specialisatie in spelbegeleiding. In mijn loopbaan heb ik ook workshops en cursussen baby- en kindergebaren gegeven aan ouders en professionals. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten op De Grote Samenspeeldag, tot dan!

Met medewerking van...

Op De Grote Samenspeeldag hebben we ondersteuning van alle kanten!

Tolk Mariska

Image
Tolk Mariska

Mijn naam is Mariska Hooghordel, 51 jaar. Ik ben eind april 2021 afgestudeerd als tolk gebarentaal, woon in Harderwijk, ben getrouwd met William en dol op onze ruwhaar dwergteckel Frits. Ik houd van zingen, dansen, wandelen en hardlopen. Verder reis ik graag de wereld over, op zoek naar de mooiste plekken en bijzondere ontmoetingen.

Pendelbus

Image
DKF pendelbus

De rolstoeltoegankelijke busjes van de Dirk Kuyt Foundation zorgen ervoor dat je vanaf het parkeerterrein en vanaf het station veilig op het terrein van De Grote Samenspeeldag komt. Zij maken de rit naar het leukste inclusieve festival voor kids gelijk al een feest!