Meld jouw speelplek aan voor de Samenspeeldagen

Met de Samenspeeldagen zorgen we er met elkaar voor dat alle kinderen, met een zonder handicap, samen kunnen spelen. Van mei tot en met oktober kunnen speelplekken een Samenspeeldag organiseren. Alles is mogelijk, zolang voorop staat dat ieder kind mee kan spelen.    

Kinderen met een beperking kunnen nog te vaak niet meespelen bij de speeltuin in hun buurt. Terwijl spelen zo belangrijk is voor hun emotionele, motorische en sociale vaardigheden. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een beperking vaak maar één of zelfs geen vriendjes hebben in de buurt. Laten we daar verandering in brengen! Want door samen te spelen, maken kinderen vriendjes voor het leven.  

Hoe doe je mee?

Vind jij het belangrijk dat kinderen met en zonder handicap mee kunnen spelen? En wil je graag een Samenspeeldag organiseren om dit te laten zien? Meld je dan vandaag nog aan! Je kan nog een Samenspeeldag organiseren t/m oktober. 

Wat kan je verwachten? 

  • Een landelijke bekendmaking van jullie deelname op onze website.
  • Een digitaal promotiepakket met speeltips, wervingsflyers en persbericht.
  • Er doen nu meer dan 25 speelplekken mee aan de samenspeeldagen. De eerste 25 speelplekken hebben extra ondersteuning ontvangen: een Samenspeelkist in bruikleen met leuke tips en materialen. Een bijdrage van maximaal 250 euro om hun speelplek toegankelijk te maken. En tot 250 euro voor het organiseren van hun activiteit. Volgend jaar kan jouw speelplek ook bij de eerste 25 horen en in aanmerking komen voor extra ondersteuning! Als je dit jaar meedoet, krijg je volgend jaar de gelegenheid om je als eerste aan te melden.

Wacht niet langer en meld je aan!