Meld jouw speelplek aan voor de Samenspeeldagen

Met de Samenspeeldagen zorgen we er met elkaar voor dat alle kinderen, met een zonder handicap, samen kunnen spelen. Van mei tot en met oktober kunnen speelplekken een Samenspeeldag organiseren. Alles is mogelijk, zolang voorop staat dat ieder kind mee kan spelen.    

Kinderen met een beperking kunnen nog te vaak niet meespelen bij de speeltuin in hun buurt. Terwijl spelen zo belangrijk is voor hun emotionele, motorische en sociale vaardigheden. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een beperking vaak maar één of zelfs geen vriendjes hebben in de buurt. Laten we daar verandering in brengen! Want door samen te spelen, maken kinderen vriendjes voor het leven.  

Hoe doe je mee?  
Vind jij het belangrijk dat kinderen met en zonder handicap mee kunnen spelen? En wil je graag een Samenspeeldag organiseren om dit te laten zien? Meld je dan vandaag nog aan! Ook als je nog geen concrete plannen hebt. Zo houden we je op de hoogte en weet je zeker dat je niets mist. Je ontvang t.z.t. een formulier waar je alles over jouw Samenspeeldag op kwijt kunt en kunt aangeven of je extra ondersteuning nodig hebt. 

Wat kan je verwachten? 

  • landelijke bekendmaking van jullie deelname op onze website 
  • Een uitnodiging voor de samenspeelworkshop  waarin we je meenemen in wat samen spelen is, waarom dit zo belangrijk is, en geven we je tips en inspiratie 
  • digitaal promotiepakket met speeltips, wervingsflyers en persbericht 
  • Er doen nu meer dan 25 speelplekken mee aan de samenspeeldagen. De eerste 25 speelplekken hebben extra ondersteuning kunnen ontvangen in de vorm van  een Samenspeelkist lenen met leuke tips en materialen voor jouw dag. En een bijdrage van maximaal 250 euro om jouw speelplek toegankelijk te maken en tot maximaal 250 euro voor het organiseren van je activiteit. Volgend jaar kan je weer bij de eerste 25 speelplekken horen. Zou je dit graag willen? Geef dit aan in het aanmeldformulier. Volgend jaar zal je als eerste de kans krijgen je aan te melden.

Wacht niet langer en meld je aan!