Speeltuinbende

Stoere bendeleden

De Speeltuinbende is een club van stoere kinderen met en zonder beperking, iedereen is welkom. Leden van de Speeltuinbende zijn nogal verschillend. Daar houden wij van. Eén ding hebben we gemeen: we zijn dol op samen buitenspelen, ook al moeten we daar soms extra moeite voor doen. Deze stoere bendeleden vinden samen spelen ook heel erg belangrijk en vertellen graag over hoe dat eraan toegaat! Wil jij ook op de website met je verhaal? Mail dan naar de Bendeleider: bendeleider@speeltuinbende.nl

Barneveld

Bendelid

Ik ben Merelieke en met mijn zus doe ik wilde spelletjes met mijn rolstoel. Ik ben Merelieke, ik ben een vrolijk meisje en ik lach heel veel. Samen met mijn zus Jadith, mijn mama en mijn papa woon ik in Barneveld. Ik heb Cerebrale Parese als gevolg van een zeldzame chromosoomafwijking. Samen spelen doe ik het allerliefst. Met mijn zus doen we lekker gekke dingen zoals wilde spelletjes met mijn rolstoel of heel hoog schommelen in de ligschommel. Mijn zus is echt heel lief en speelt vaak met mij. Mijn droom is een aangepaste kabelbaan waar kinderen die niet zelfstandig kunnen zitten ook op zouden kunnen. Bijv. doordat je speciale (lig)stoeltjes aan de kabel kan bevestigen. En dan heel hard van de ene naar de andere kant zwiepen!

Rotterdam

Bendelid

Ik ben Saharsha, ik ben altijd vrolijk en heel grappig en het liefst doe ik alles zonder hulp. In de speeltuin vind ik schommelen het allerleukste! Samen met mijn papa, mama, zusje en binnenkort nog een broertje of zusje woon ik in Rotterdam. Ik kan niet zelfstandig lopen zonder mijn looprek, maar dat weerhoudt mij er niet van om heel veel te willen spelen.

Etten-Leur

Bendelid

Mijn naam is Isis en wandklimmen is mijn ding.                                    Mijn naam is Isis, ik ben 12 jaar oud en ik woon samen met mijn mama en papa en onze twee honden in Etten-Leur. Ik ben gezond geboren maar toen ik zes maanden was ben ik ziek geworden. Ik heb nu moeilijk instelbare epilepsie en een stofwisselingsziekte. Daardoor heb ik moeite met praten en doen mijn spieren soms niet wat ik wil, ze gaan op slot of worden heel slap. Mijn energieniveau wisselt heel erg gedurende de dag.

Maasdam

Bendelid

Hoi, ik ben Yrsa. Ik hou van grappen maken en ik heb een automatisch waterpistool. Ik ben Yrsa en ik woon samen met mijn vader en moeder in Maasdam. Ik heb ernstige meervoudige beperkingen. Dat betekent dat ik in een rolstoel zit en bij veel dingen geholpen moet worden of hulpmiddelen nodig heb. Samen spelen vind ik veel leuker dan alleen, daarom ben ik blij dat ik bij de Speeltuinbende zit. Ik kan andere kinderen goed aan het lachen maken, we hebben altijd veel lol. Hard schommelen of racen met mijn rolstoel vind ik super leuk, ik hou van snel bewegen. Maar wat ik echt heel grappig vind is mensen natspuiten met mijn volautomatische waterpistool met eenknopsbediening!

Loenen

Bendelid

Hoi, ik ben Luna. Ik heb mijn A en B diploma, ga zingend door het leven en help graag anderen.  Ik ben Luna uit Loenen en ik woon samen met mijn vader Patrick, mijn moeder Paulien en broer Tim. Ik heb spina bifida en ik zit in een rolstoel. Maar gelukkig kan ik nog veel dingen doen. Bijvoorbeeld het halen van mijn A en B diploma, waar ik heel trots op ben.